Retailerul francez Auchan, care a cumparat vineri operatiunile Real din mai multe tari, printre care si Romania, nu va prelua patru magazine din Arad, Constanta, Oradea si Suceava, au anuntat luni reprezentantii Real.
"In Romania, Auchan va prelua activitatile operationale pentru 20 din cele 24 de magazine. Magazinele din Arad, Constanta Nord, Oradea Episcopia Bihorului si Suceava nu vor fi preluate de catre Groupe Auchan. In momentul de fata, real,- Romania depune toate eforturile sa gaseasca solutia potrivita pentru fiecare dintre aceste locatii, cat mai repede cu putinta", se arata intr-un comunicat al Real, citat de Mediafax.

Vanzarea trebuie insa intai sa fie aprobata de catre autoritatile de reglementare competente si se asteapta sa fie finalizata in 2013. Pe intreaga perioada a acestui proces, Real anunta ca va continua activitatea, iar magazinele vor functiona cu program normal.
Grupul Auchan a anuntat vineri ca a cumparat de la Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, printre care si pe cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro.

Vanzarea hipermarketurilor Real Europa de Est catre Grupul Auchan vizeaza 91 de hipermarketuri Real in Polonia, Rusia, Romania si Ucraina, precum si 13 galerii comerciale in Rusia si Romania.

In aceste patru tari, Real a realizat o cifra de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fara taxe in 2011, si are 20 000 de angajati. Auchan, la randul sau, numara 98 de hipermarketuri si peste 65 000 de colaboratori in aceste patru tari.

Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, detine 10 hipermarketuri in Romania, cu 3.300 de angajati potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Numarul magazinelor Real de pe piata romaneasca a ajuns la 24.

Tranzactia era asteptata in piata de retail de cateva luni.

Al 12-lea grup de distributie din lume, Auchan este prezent in 12 tari si are 269 000 colaboratori. Este organizat pe cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate si 23 in mandate de gestiune, asociate si in franciza), supermarketuri (767 integrate si 1.665 in franciza sau asociate), divizia imobiliara (Immochan), banca (Oney Banca Accord) si e-commerce, carora li se adauga alte activitati si directii de crestere.

In 2011, cifra de afaceri a Grupului a fost de 44,4 miliarde euro fara taxe, din care 55% a fost realizata in afara Frantei.

Reteaua de hipermarketuri Real este o entitate a Metro Group. Sub marca Real, Metro Group detine 316 hipermarketuri in Germania, precum si 110 hipermarketuri in Polonia, in Romania, in Rusia, in Ucraina si in Turcia. In anul fiscal 2011, Real a avut circa 70.000 angajati a inregistrat o cifra de afaceri de 11,2 miliarde euro.

real,- Hypermarket Romania s-a lansat oficial in martie 2006 si opereaza 24 de magazine pe piata locala in 18 orase din tara (patru in Bucuresti, cate doua in Timisoara, Oradea si Constanta si cate unul in Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Bacau, Galati, Ploiesti, Pitesti si Craiova). Reteaua magazinelor real,- comercializeaza aproximativ 70.000 de produse alimentare si nealimentare, provenind de la peste 1.700 de furnizori, dintre care 90% sunt din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri