Arcon, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru constructii de pe plan local estimeaza ca afacerile din acest an vor creste cu cel putin 15% la peste 31 milioane de euro pe fondul rezultatelor inregistrate de cele doua grupe de produse comercializate de compania din Sfantul Gheorghe, dar in special a evolutiei vanzarilor pe pietele din regiune.
“Din cifrele inregistrate pana in prezent preconizam ca sfarsitul acestui an ne va gasi la o cifra de afaceri de peste 31 milioane de euro. Membranele bituminoase au un avans de aproximativ 17 procente la sfarsitul lunii octombrie, iar vanzarile de polistiren expandat s-au apreciat cu 10 procente fata de aceeasi perioada din 2011” declara Ioan Titeiu, directorul general Arcon.


In primele 10 luni ale anului cifra de afaceri a Arcon s-a ridicat la circa 28 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 17 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ciuda cresterilor inregistrate pe toate segmentele de produse, Arcon va inregistra o marja mai mica a profitului din cauza instabilitatii cursului sau a cresterii preturilor la materiile prime si la energie. La toate acestea se adauga o serie de insolvente din industria de profil.

Exporturi in crestere cu 58%


O buna parte din activitatea Arcon se indreapta catre pietele din regiune precum Grecia, Bulgaria, Ungaria sau Cipru.

“In primele 10 luni din 2012 am exportat membrane bituminoase in valoare de 3 milioane euro, o cifra mai mare cu 58% de procente fata de anul trecut, iar pana la sfarsitul anului putem ajunge la aproximativ 4 milioane de euro”, a precizat Ioan Titeiu.

Alte tari catre care Arcon exporta sunt Malta, Cehia sau tarile arabe.

Planuiesc dezvoltarea pe segmentul de vopsele si tencuieli


Arcon are in vedere si dezvoltarea grupei de produse formata din vopsele si tencuieli.

“Noua noastra facilitate de productie functioneaza sub brandul Arco si este localizata in halele fostei fabrici de mase plastice Plastico Sf. Gheorghe pe care am achizitionat-o la inceputul acestui an”, sustine directorul general Arcon.

Piata, puternic afectata de producatorii “pirat”


Totodata, omul de afaceri este de parere ca piata de polistiren a fost in 2012 puternic afectata de producatorii "pirat".

“Acestia vand nu doar produse foarte slab calitativ, dar si neconforme cu normele in vigoare. Astfel reusesc sa practice preturi de dumping, nefiind interesati de calitatea lucrarilor”, a mai spus Titeiu.

Spre finalul acestui an, Arcon a pornit procedura de achizitie a companiilor Corina Gealan si Amvic, business-uri conexe actualei baze de productie. In prezent tranzactia se afla in stadiul de Due Diligence, acest pas trebuind sa se finalizeze pana la inchiderea lui 2012.

“Cautam oricum sa relocam o linie de productie langa Bucuresti, insa ar fi durat mai mult sa demaram o investitie in Capitala. S-a ivit aceasta oportunitate, iar prin concretizarea ei ne aduce mai aproape de santierele Bucurestiului”, a mai declarat omul de afaceri Ioan Titeiu.

Arcon a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. In prezent compania are 200 de angajati in sectorul industrial si de constructii.

Pe langa productia de membrane bituminoase, o alta directie de dezvoltare industriala a companiei o reprezinta productia de polistiren expandat, in prezent societatea detinand una dintre cele mai mari si mai moderne capacitati de productie la nivel national.

Incepand din acest an, compania a dezvoltat si o facilitate de productie de tencuieli decorative si vopsele, cu o capacitate de 45.000 tone anual.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri