Terapia inregistreaza cea mai spectaculoasa crestere in topul primilor 10 producatori de medicamente si raporteaza o sporire cu 30% a afacerilor in primul trimestru.
Compania farmaceutica Terapia ocupa locul sapte (calculat in dolari in functie de preturile la producatori) in topul producatorilor romani de medicamente, inregistrand o crestere de peste 15,3% fata de ultimul trimestru al anului 2005, conform raportului CEGEDIM.

Raportat la primul trimestru al anului precedent cresterea Terapia a fost de aproximativ 30%, a declarat Dragos Damian, director comercial Terapia. Astfel, in acest moment, putem spune ca Terapia inregistreaza cea mai puternica crestere in topul primilor zece producatori de medicamente.

Astfel, Terapia a inregistrat, calculat la pret de producator, o crestere a cotei de piata de 4,9% in primul trimestru al acestui an fata de cota de piata de 4,3% inregistrata in anul 2005, a declarat oficialul companiei Terapia.

Evolutia pozitiva a Terapia este foarte incurajatoare pentru noi, ea aparand in contrast cu tendinta generala a pietei de medicamente care a scazut cu 2,62% a declarat Dragos Damian, director comercial al Terapia. Pe de alta parte aceasta evolutie este normala deoarece reflecta investitiile in aria comerciala realizate in anul 2005 si reorentarea pietei catre produsele generice de calitate in industria farmaceutica romaneasca.

In primul trimestru al anului 2006 piata farmaceutica din Romania a atins un nivel de 363 milioane de dolari la pretul de producator si de 421 milioane de dolari la pret de achizitie, conform acelorasi date. O analiza mai atenta arata ca piata a crescut in valoare fata de primul trimestru al anului 2005 cu 7% dar a scazut fata de trimestrul patru al anului 2005 cu 2,62% la pret de producator. Valorile sunt calculate in dolari la preturi de producator. La pret de achizitie, calculat in dolari, piata totala a crescut fata de primul trimestru al anului 2005 cu 3.7%, dar a scazut fata de trimestrul patru al anului 2005 cu 0.3%.

Cu o cifra ce depaseste 25 milioane de dolari, producatorul de medicamente Terapia a anuntat la inceputul lunii aprilie inregistrarea, in primul trimestru al acestui an, unui record absolut de vanzari in istoria companiei. Astfel, nivelul vanzarilor pe primul trimestru al acesui an a crescut cu 30% fata de perioada similara a anului precedent, vanzarile interne inregistrand o crestere de 70%.

Daca ne referim doar la luna martie a acestui an, cifrele ne arata o crestere de 20% fata de luna martie a anului trecut iar in acest context vanzarile pe piata interna au crescut cu 30%, a declarat Dragos Damian, Director Comercial al Terapia.

In cadrul intregului volum, la grupa de OTC-uri (medicamente fara reteta), s-au inregistrat vanzari record la Aspacardin si Paduden, si vanzari peste asteptari la Artrofex. In ceea ce priveste produsele de prescriptie, vanzarile record s-au inregistrat la noile lansate, Dilatan MR si Fosypril si vanzari peste asteptari la Ketoprofen SR si Pentoxi Retard. Exportul se afla in linia bugetata, a continuat Damian.

In acest context, reprezentantii Terapia declara ca asteapta o crestere a nivelului de vanzari estimat pentru 2006 de la 100 milioane $ la 110 milioane USD, cu 40 % mai mult decat in 2005.

Terapia este cea mai mare companie romaneasca producatoare de medicamente generice, cu o cifra de vanzari de 80 milioane de dolari in 2005. De asemenea, Terapia este cel mai mare exportator de medicamente din Romania, peste 30% din portofoliul sau fiind format din cele aproape 150 de produse inregistrate pe pietele externe. Terapia este prezenta prin produsele sale in 15 tari est europene, iar vanzarile sale de medicamente pe pietele de export au atins in 2005 peste 11 milioane USD, previziunile reprezentantilor companiei pentru anul acesta indicand o crestere a cifrei de export pana la 13 milioane USD in 2006.

Portofoliul companiei include unele dintre cele mai cunoscute si apreciate branduri romanesti ca: Faringosept, Aspacardin, Artoflex, Paduden sau Aspenter.

Terapia este primul producator roman de medicamente care a infiintat un centru de bioechivalenta in anul 2002, iar in iulie 2003 a obtinut Certificatul de Buna Practica de Laborator (Good Laboratory Practice - GLP) fiind si primul centru romanesc de acest fel, care dispune de o unitate clinica proprie, cu personal calificat Good Clinical Practice GCP.

Recent, Grupul Terapia si Ranbaxy Laboratories Limited au semnat un acord privind achizitionarea Terapia de catre Ranbaxy. Valoarea totala a achizitiei se ridica la 324 milioane USD, prin preluarea a 96.7% din actiunile Terapia detinute de Fondul de Investitii Advent International.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri