Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) considera ca masura CE de interzicere a tigarilor cu arome va duce la o explozie a contrabandei.
In cursul zilei de miercuri Comisia Europeana a adoptat propunerea de revizuire a Directivei 2001/37/CE privind produsele din tutun.

„Fara a pune la indoiala bunele intentii ale promotorului ideii de revizuire a Directivei in cauza de reducere a impactului negativ al fumatului asupra sanatatii oamenilor , nu putem sa nu ne exprimam dezacordul fata de masurile preconizate pentru atingerea scopului propus”, spun oficialii ANEIR.

Din multitudinea de efecte pe care le va genera initiativa Directiei generale SANCO a Comisiei Europeneoficialii ANEIR semnaleaza ca, prin uniformizarea retetelor de productie si a ambalajelor, se anuleaza practic concurenta de pe piata produselor de tutun si explozia comertului ilicit, inclusiv reducerea numarului locurilor de munca din unitatile de profil si din retelele de comercializare.

"Daca astazi comertul ilicit cu tigarete in Romania este comensurat in jurul cifrei de 13%, in conditiile interzicerii productiei de tigarete Menthol si Slim, activitatea infractionala din acest domeniu poate adauga inca 18 procente, cat este volumul vanzarilor actuale la respectivele tipuri de tigarete", spun reprezentantii ANEIR.

Nu trebuie omis nici faptul ca industria tutunului din Romania deconteaza la bugetul tarii in fiecare zi 1/3 din valoarea vanzarilor (prin accizele si taxele colectate) si aduce mai multe sute de milioane de euro in balanta de export, mai spun oficialii asociatiei.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri