Vanzarile grupului farmaceutic sloven Krka in Romania au atins 30 milioane euro in primele noua luni ale acestui an, in scadere fata de aceeasi perioada din 2011, din cauza restrictiilor privind distributia produsului Bilobil, dar piata locala a ramas pe primul loc in regiune dupa volumele vandute.
In perioada ianuarie-septembrie 2011, Krka a inregistrat pe piata romaneasca vanzari de 35,1 milioane euro, in crestere cu 13% comparativ cu primele noua luni din 2010, relateaza Mediafax.

"Scaderea comparativ cu perioada similara a anului trecut este atribuita in principal restrictiilor in distributia Bilobil, care a fost unul dintre cele mai importante produse ale noastre pe aceasta piata chiar si in 2011", se arata in raportul financiar al grupului sloven.

De asemenea, introducerea taxei clawback in Romania a avut un impact major asupra cheltuielilor cu distributia ale Krka, care au crescut cu 14%, la 220,4 millioane euro.

"Detinatorii de autorizatii de vanzare pe piata romaneasca trebuie sa plateasca trimestrial aceasta taxa la bugetul asigurarilor de sanatate, pe baza vanzarilor lor. Deoarece implementarea respectivei legislatii a fost in parte neclara, cheltuielile cu distributia includ provizioane nu numai pentru taxa clawback pe primele noua luni, ci si pentru perioadele dinainte de 2012", se mai arata in raportul Krka.

La nivelul Europei de Sud Est, vanzarile au scazut fata de ianuarie-septembrie 2011 in Romania, Croatia, Bulgaria, Muntenegru si Albania si au crescut in Serbia, Bosnia si Herzegovina, Macedonia si Kosovo, ajungand la un total de 102,8 milioane euro.

Cea mai mare contributie la vanzari a avut-o medicamentele cu prescriptie, cu un avans de 2%. Printre cele mai bine vandute produse s-au numarat Prenessa, Co-Prenessa, Atoris, Roswera, Enap si Tolura.

In ceea ce priveste medicamentele fara prescriptie, compania a lansat doua produse, Ivy si Septolete cu miere si lime. De asemenea, Krka si-a extins portofoliul de pe segmentul produselor veterinare.

Per total, Krka a vandut pana la 30 septembrie medicamente si produse veterinare in valoare de 752,3 milioane euro, in crestere cu 7%.

Krka produce medicamente generice pe care le comercializeaza in peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de productie in Slovenia, Polonia, Rusia, Croatia si Germania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri