Compania Expert Petroleum din Targu Mures va efectua pentru OMV Petrom servicii de imbunatatire a productiei de petrol si gaze in judetul Timis in baza unui contract de 1,39 miliarde lei, fara TVA, scrie Mediafax.
"Serviciile care fac obiectul contractului ce urmeaza a fi atribuit de catre OMV Petrom in cadrul acestei proceduri - negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare - sunt servicii de imbunatatire a productiei de petrol si gaze in primii cinci ani din perioada de operare in 13 zacaminte petroliere din aria de operare Timis", se arata intr-un anunt al Petrom.

Acordul poate fi subcontractat intr-un procent de 10%.

Compania controlata de grupul austriac OMV a anuntat saptamana trecuta ca a incheiat un parteneriat cu Expert Petroleum, pe 15 ani, pentru cresterea productiei in 13 zacaminte mature de titei si gaze, de dimensiuni reduse, situate langa Timisoara.

Productia actuala este de circa 2.400 bep/zi, iar unele dintre zacamintele respective sunt exploatate de peste 40 de ani.

Expert Petroleum va prelua si va finanta operatiunile si impreuna cu OMV Petrom s-a angajat la dezvoltarea viitoare a acestora pentru maximizarea productiei si imbunatatirea eficientei. Totodata, salariatii OMV Petrom implicati in aceste activitati vor fi transferati catre Expert Petroleum, companie cu experienta internationala in sectorul de titei si gaze.

Conform datelor de la Registrul Comertului, compania este controlata de Expert Petroleum Holdings, inregistrata in Luxemburg.

OMV Petrom va ramane singurul titular al contractelor de concesiune si detinatorul productiei de hidrocarburi. Compania va superviza operatiunile si va remunera Expert Petroleum in baza unui tarif de servicii care variaza in functie de productie.

In prezent, productia acestor zacaminte reprezinta 1,5% din productia zilnica a OMV Petrom in Romania, in conditiile unor costuri de productie considerabil mai mari decat costul mediu de productie al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri