Piata constructiilor din Romania va creste cu 50% in perioada 2011-2016, potrivit previziunilor companiei de cercetare PMR pentru regiunea Europei Centrale si de Est.
Exceptand Polonia, unde ritmul de crestere a suferit o stagnare in ultimii ani, Romania si Bulgaria vor inregistra cele mai mari cresteri ale pietei de constructii pana in 2016 de 50%, respectiv 40% pentru vecinii nostri.

In regiune, Republica Ceha si Ungaria vor inregistra cresteri mai mici de 10%, respectiv de 2,5%.


Salariile medii in regiune vor creste cu pana la 40%

Salariile medii in regiune vor creste cu pana la 40%, previziunile favorabile fiind in special pentru Bulgaria, unde cresterea ar putea ajunge si pana la 37%, mai arata datele PMR. Unul din principalele motive il constituie evolutia economica pozitiva a tarii din ultimii ani care va contribui la o crestere in zona salariilor din industrie.

In Romania, cresterea salariilor din zona constructiilor este de asteptat sa creasca cu pana la 30%, pentru ca Ungaria, Republica Ceha, Slovacia si Polonia sa completeze topul celor mai mari cresteri previzionate pana in 2016.



Numarul de angajari, in scadere


Pana in anul 2016, numarul angajarilor va scadea comparativ cu anul 2011, tarile cele mai afectate fiind Republica Ceha, urmata de Polonia si Ungaria.

O alta scadere surpinzatoare a numarului de angajari se va inregistra in Romania si Bulgaria in special din cauza cresterii pretului la materia prima sau a cresterii productiei din regiune in acest sector.



In ciuda faptului ca numarul de angajari va inregistra o scadere, Romania si Bulgaria vor fi principalele tari care vor inregistra o evolutie favorabil in domeniul constructiilor din regiune in urmatorii trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri