Dimitrios Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma si presedintele Consiliului de Administratie al dezvoltatorului imobiliar Impact, a preluat functia de director general al companiei CFR SA, potrivit Mediafax.
Cipriotul de 46 de ani (foto text), este partener in cadrul companiei de consultanta financiara si de afaceri CDI Development and Investment din 2010. Inainte, insa, a fost director financiar in cadrul unor companii mari de pe piata locala. Intre 2008 si 2010 el a fost CFO la AD Pharma, iar intre 2004 si 2007 a ocupat aceeasi pozitie la Romtelecom.

Sophocleous l-a inlocuit in functia de director general CFR pe Cristian Ghibu.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei care administreaza infrastructura feroviara a ales la finele anului trecut un nou Consiliu de Administratie, printre noii administratori, cu un mandat de patru ani, numarandu-se omul de televiziune Niels Schnecker, Lucian Isar (fost ministru al Mediului de Afaceri), Enache Jiru (secretar de stat la Finante), Cristian Ghibu si Sandu Danut, relateaza Mediafax.

Schnecker, numit initial in functia de presedinte al noului Consiliului de Administratie, a refuzat postul. Pozitia a fost preluata de Florin Kubinschi, vicepresedinte executiv al Nextebank.

CFR SA este controlata integral de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a mandatat in iulie 2012 asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri