Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 23.265 miliarde de lei (circa 648 milioane de euro), in crestere cu circa 26% fata de rezultatul din 2004, pe fondul majorarii pretului gazelor din productia proprie si avansului importurilor.

Potrivit datelor financiare preliminare ale companiei, anul trecut cifra de afaceri a urcat cu 56% comparativ cu 2003, de la 11.845 miliarde de lei (315 milioane de euro) la 18.490 miliarde de lei (circa 456 milioane de euro).

In ceea ce priveste profitul, valoarea estimata a rezultatului brut pentru anul 2004 este de 3.499 miliarde de lei (86,3 milioane de euro), iar in acest an este anticipat un profit net de 3.572 miliarde de lei. Printre elementele care au influentat favorabil afacerile companiei se numara cresterea pretului reglementat pentru gazele furnizate din productia proprie, precum si un volum mai mare de gaze naturale importate de companie, al caror pret s-a situat, de asemenea, pe un trend ascendent. Un rol in stabilirea acestui volum de afaceri l-a avut si cresterea capacitatii de inmagazinare, Romgaz fiind cel mai mare operator de depozite de gaze naturale din Romania.

Tot cu aport semnificativ la valoarea finala a cifrei de afaceri este mentionata si cresterea productiei de gaze noi, produse la sonde nou-intrate in functiune sau in urma reabilitarii productiei, situate la un pret de livrare superior.

Cu toate acestea, cantitatea de gaze naturale furnizata pe piata de companie a scazut cu 4,8% in 2004, ajungind la 6,2 miliarde metri cubi. In acest an este prevazuta o revigorare pana la nivelul de 6,4 miliarde de metri cubi, insa in anii urmatori cantitatile de gaze naturale livrate vor continua sa scada usor, ajungand in 2007 la 5,9 miliarde de metri cubi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri