Premierul Victor Ponta a transmis angajatilor CFR ca le intelege problemele si stie ca au salarii mici, dar i-a atentionat ca nu vrea ca greva declansata sa devina un obicei si sa se transforme "intr-un santaj", explicand ca autoritatile depun mari eforturi pentru plata salariilor
"Cel mai important este de vazut cum a aparut criza si cum o evitam pe viitor. Ma alatur scuzelor pentru pasagerii care au avut de suferit, imi pare rau si pentru angajatii de la CFR Calatori si Infrastructura, in acelasi timp insa as vrea sa stie toti ca traim in Romania si ca facem eforturi foarte mari ca sa le platim salariile celor de la CFR. O data ii intelegem, daca intarzie salariile 24 ore si uite facem greva. Spontana, de o stiam toti de aseara, o stia toata lumea, asa de spontana a fost. Nu as vrea sa devina un obicei lucrul asta, inteleg problemele si ma pun in pielea celui care castiga si asa un salariu destul de mic la CFR si o intarziere conteaza, fie ca este vorba de o zi, dar as vrea sa nu se transforme totul intr-un santaj", a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern, scrie Mediafax.

El a cerut ministrului Transporturilor sa concluzioneze cat mai repede cine este de vina pentru redactarea tarzie a hartiilor aferente salariilor, dar si pentru "problema de fond" si a apreciat ca este incorect ca, astfel, sa fie afectati pasagerii care mergeau la munca pentru a-si castiga de asemenea salariul.

Premierul a mai aratat ca astfel de situatii pot genera probleme si mai mari pemtru finantarea celor doua companii feroviare.

Angajati de la CFR Calatori si CFR Infrastructura au oprit spontan lucrul, miercuri dimineata, in jurul orei 7.00, nemultumiti ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie, platile intarziind cu o zi. Greva s-a incheiat la ora 9.00, cand trenurile care au stationat aproximativ doua ore in gari au fost puse in miscare.

Ministrul a avut o intalnire cu reprezentantii sindicatelor din CFR, la finalul careia a reiterat ca salariatii isi vor primi banii miercuri sau cel tarziu joi.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca a aflat inca de marti seara de greva "spontana" a angajatilor CFR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri