Grupul InterArgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, a investit 21 de milioane de euro, plus TVA, intr-o centrala de cogenerare cu o putere de 20 MW, construita in incinta combinatului Donau Chem de la Turnu Magurele.
Centrala, a carei constructie a inceput in anul 2008, si care a fost pusa in functiune joi, dispune de trei grupuri energetice, fiecare de 6,75 MW/h si trei cazane recuperatoare de abur. Energia electrica produsa va fi destinata consumului combinatului pentru productia de ingrasaminte chimice, iar aburul va fi utilizat pentru consumul tehnologic propriu.

Investitia va reduce cheltuielile de combustibil (gaz metan) si energie electrica ale combinatului si va proteja mediul prin reducerea considerabila de emisii dedioxid de carbon.

Centrala de la Turnu Magurele este al doilea obiectiv de investitii de acest fel pus in functiune de InterAgro dupa ce in anul 2010 a inceput sa furnizeze energie electrica si abur centrala de la Zimnicea. Cele doua investitii fac parte dintr-o serie de centrale aflate in faze avansate de constructie in Slobozia, Bacau, Savinesti si Fagaras.

Centrala de la Zimnicea a fost rezultatul unei investitii de 12 milioane de euro, fara TVA. si are o putere totala de 12 MW/h. Centrala de la Bacau, cu o putere totala de 13,5 MW/h, va fi inaugurata in trimestrul doi al acestui an, in umra unei investitii de 12 milioane de euro.

Centrala de la Slobozia va avea o putere tot de 13,5 MW/h, va costa 11 milioane de euro, fara TVA, si va fi gata in trimestrul trei al acestui an, iar instalatia de la Savinesti, cu o putere de 22,5 MW/h, va necesita o investitie de 21 milioane de euro, fara TVA, si va fi inaugurata in primul trimestru al anului viitor. Centrala de la Fagaras, cu o putere totala de 13,5 MW/h, in valoare de 11 milioane de euro, fara TVA, va fi functionala in trimestrul doi din 2014.

Toate centralele vor fi administrate de SC Energy Cogeneration Group SA care, in final, va gestiona o putere totala de 93 MW/h, realizata printr-un efort investitional de 88 de milioane de euro, fara TVA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri