O societate de stat chineza s-a aratat interesata de redeschiderea carierei de suprafata de la Exploatarea Miniera Tebea, a anuntat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, el adaugand ca firma din China va face un studiu pentru a afla cantitatea de carbune brun existenta in zona.
Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca a avut loc, la Bucuresti, o intalnire cu reprezentantii unei firme de stat din China interesata de zacamantul de carbune brun de la Tebea, transmite Mediafax.

"Carbunele brun are o capacitate calorica de 2.200-3.000 de gigacalorii/tona, mult mai mica decat huila, care are 3.500-4.000 de gigacalorii/tona. La Tebea in cariera exista aproximativ 17 milioane de tone de carbune brun care poate fi exploatat cu costuri de investitii mai mici decat huila, care se exploteaza in subteran. O firma de stat din China este interesata de o investitie care sa fie amortizata intr-o perioada indelungata de timp, iar reprezentantii sai sustin ca vor face un studiu pentru a afla daca in zona exista cantitatea de care vorbim", a declarat prefectul de Hunedoara.

Potrivit acestuia, intr-o luna sau doua reprezentantii firmei chineze ar urma sa vina in judetul Hunedoara sa afle mai multe informatii si sa vada cariera.

Inchisa in 2006, din cauza ca s-a considerat ca zacamantul de carbune brun era aproape epuizat, cariera Tebea a functionat fara intrerupere din 1864, iar din anii '70 a trecut in administrarea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani. De la CNH, cariera a trecut la societatea de inchideri de mine Conversmin, iar acum ar putea ajunge la chinezii care vor sa exploateze zacamantul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri