Piata de constructii din Romania a fost una dintre cele mai afectate segmente ale economiei in ultimii ani, o data cu declansarea crizei economice, iar acest lucru a afectat din plin producatorii de profil. Cu venituri in scadere din lipsa de proiecte noi si a finantarii, multe companii care activeaza in domeniu au resimtit din plin nevoia de a se reorganiza sau de a-si reorienta business-urile pe un drum mai bun.
Omul de afaceri Daniel Guzu, proprietarul producatorului de materiale pentru constructii Duraziv ramane optimist si spune ca 2013 ar putea aduce schimbari la nivelul pietei dar este foarte important ca fiecare dintre jucatorii care si-au propus sa mearga mai departe in industrie trebuie sa se adapteze la noile conditii ale pietei.

“Piata de constructii isi poate reveni in 2013 daca vor continua lucrarile de termoreabilitare, dar pe teren, nu pe hartie cum s-a intamplat anul trecut, precum si daca vor demara proiecte noi. In 2012 piata a fost puternic sustinuta de lucrarile de renovare. Acestea au avut o pondere covarsitoare in vanzari. Dar pentru a comercializa volume importante de produse e nevoie de proiecte noi. In 2012, piata rezidentiala a dat usoare semne de dezmortire. Fata de alti ani au fost mai multe proiecte demarate, cel putin la nivelul Capitalei. Speram sa fie vorba de un trend”, a declarat pentru wall-street.roDaniel Guzu (foto).

Chiar si in aceste conditii, omul de afaceri sustine ca este foarte greu de previzionat cum vor evolua anumite segmente din piata de constructii in 2013.

“Sunt foarte multi factori care pot influenta decisiv activitatea de pe acest segment, inclusiv unii de ordin politic, pe care noi, companiile din piata, nu ii putem influenta in niciun fel, dar care pot avea un efect major in domeniu. Un alt factor de care depinde activitatea din constructii tine de conditiile meteorologice. In 2012 piata a fost profund influentata de iarna dura si indelungata. Practic, constructiile au pierdut propriu-zis aproape doua luni de activitate ca urmare a vremii neprielnice. Aceasta lipsa de activitate a trebuit sa fie suplinita in lunile de vara. Nu stim cum va fi iarna aceasta, nici cat de lunga va fi toamna, ori aceste doua elemente pot aduce multe plusuri sau minusuri in piata”, a precizat Guzu.

Totodata, proprietarul Duraziv considera ca si in acest an flexibilitatea companiilor din piata va fi extrem de importanta.

Duraziv detine trei unitati de productie in Romania, de mortare uscate, vopsele si tencuieli pe baza de apa, respectiv de de profile metalice, situate langa Bucuresti, in Popesti Leordeni.

Compania este activa pe piata de materiale de constructii din 2003, fiind infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu.

Principalii concurenti ai Duraziv pe piata locala sunt AdePlast, Henkel (Ceresit) sau Baumit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri