Fondul de investitii Enterprise Investors a cumparat un pachet majoritar de actiuni in cadrul companiei de nutritie sportiva Scitec Holding. Tranzactia a fost realizata prin intermediul fondului de private equity PEF VII si coinvestitorul sau minoritar, Morgan Stanley Alternative Investment Partners.
Scitec Holding BV produce si vinde o varietate de produse de nutritie sportiva, in special sub brandul Scitec Nutrition®. Fondata in SUA, compania are in prezent o prezenta semnificativa in Europa, cu vanzari semnificative in peste 70 de tari.

Scitec este un jucator important pe piata de nutritie sportiva, unde, pe plan global, produse ca suplimentele proteice au crescut intens in popularitate in anii recenti. Compania are peste 20 de ani de experienta in sectorul nutritiei sportive.

Enterprise Investors este un important fond european de private equity si venture capital. Activa din 1990, firma a strans opt fonduri cu capital total de 2 mld. euro. Fondurile au investit €1,6 miliarde in 128 de companii si au vandut 96 de companii cu venituri totale de €1,8 miliarde. Fondurile detin in prezent investitii in 32 de companii.

Enterprise Investors a fost consiliat in tranzactie de White & Case si de Ernst & Young. Consultantii vanzatorului au fost Deloitte si Baker & McKenzie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri