Firmele straine au investit in capitalul social al entitatilor detinute in Romania 296,9 milioane euro in primul trimestru al anului, arata datele publicate de Oficiul National al Registrului Comertului.

Valoarea reprezinta o crestere de 54% fata de perioada similara a anului trecut. In luna martie, valoarea investitiilor straine a inregistrat cel mai redus nivel de la inceputul anului, respectiv circa 89 milioane de euro.
Cu toate acestea, investitiile raportate la nivelul lunii martie sunt in crestere cu 74% fata de anul trecut. ONRC calculeaza investitiile straine ca valoare a capitalului strain subscris la inmatriculare, la care se adauga subscrierile prin mentiuni de majorare a capitalului strain, plus sau minus capitalul social cesionat de sau catre asociati sau actionari rezidenti, din care se scade capitalul subscris la firmele radiate din Registrul Comertului.

Italienii, in continuare pe primul loc

In luna martie au fost infiintate peste 1.100 de firme noi, cu un capital social subscris de 7,5 milioane de euro.

In ceea ce priveste tarile de rezidenta, liderii clasamentului in luna martie continua sa fie investitorii italieni, care au infiintat 256 firme, fiind urmati de investitorii germani, cu 113 societati, si de cei ciprioti, cu 80 de firme.

Cea mai mare majorare de capital din martie - 27,4 milioane de euro - a fost operata la Agri Concept Europe, cu actionar majoritar german.
Can-Pack Romania, cu actionar majoritar din Polonia, a primit o infuzie de capital de 13,6 milioane de euro, iar capitalul companiei Takata - Petri din Sibiu, controlata de investitori germani, a fost majorat cu 8,2 milioane de euro.

Alte societati care si-au majorat capitalul social in luna martie mai sunt Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, al carui actionar majoritar a crescut capitalul cu 6,6 milioane de euro, Cildro - 4,9 milioane de euro si PVN Romania - 2,7 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri