Grupul Gefco, lider european in logistica auto si lider mondial in logistica industriala, a inaugurat filiala din Africa de Sud.
Prezent la nivel operational din 2009 in Johannesburg, printr-un birou de reprezentare, grupul Gefco a inceput in 2012 propria activitatea logistica in aceasta regiune.

Filiala sud-africana este responsabila in principal de gestionarea fluxurilor maritime si aeriene de import si export pentru clientii din domeniul industrial. Operatiunile includ servicii precum transport door-to-door, indeplinirea tuturor formalitatilor vamale necesare, gestionarea activitatii de depozitare, controlul calitatii si distributie.

Gefco Africa de Sud are 3 agentii in Johannesburg, Cape Town si Durban.

In decembrie 2012, Gefco a lansat o noua oferta saptamanala LCL, un serviciu de transport maritim containerizat in regim de grupaj, pentru bunurile provenite din nodurile europene avand ca destinatie porturile sud-africane din Cape Town, Durban si Port Elizabeth.

Acest trafic reprezinta transportul aerian zilnic a aproximativ 750-1.000 kg de piese de schimb, si lunar, a 4 - 6 containere pe cale maritima.

Incepand cu 2013, Gefco este responsabila de operatiunile de Transport si Logistica pentru marcile Peugeot si Citroën ce includ servicii precum: receptia, depozitarea si distributia a aproximativ 12.000 de masini catre dealerii din intreaga tara.

Anul acesta, Gefco va exporta lunar 30 de containere cu piese de schimb pentru aprovizionarea Ford in Argentina.

Gefco este prezent in 150 de tari din lume si se claseaza intre primele 10 grupuri europene de logistica, cu o cifra de afaceri de 3,8 miliarde euro in 2011. Grupul are 10,300 de angajati in urma achizitionarii Gruppo Mercurio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri