Producatorul de paste fainoase Hutton din Satu Mare, o afacere de familie inceputa acum 20 de ani, a reusit in anii crizei sa isi creasca cu peste 100% cifra de afaceri si profitul.
Afacerile companiei din Ardeal au crescut in ultimii 5 ani de la an la an, iar anul trecut firma a investit aproape 5 mil. euro in extinderea capacitatii de productie, ceea ce va permite anul acesta o crestere de 20%, fata de anul trecut.

Astfel, producatorul din Satu Mare vrea o crestere de 20% a vanzarilor in 2013, mizand pe extinderea capacitatii de productie si largirea portofoliului de produse, prin pastele lungi.

Hutton a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri de 8,3 milioane lei, in crestere cu 7% fata de anul precedent, cand cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 7,8 milioane lei. Afacerile companiei au fost in permanenta crestere de la an la an, in 2007, spre exemplu, compania raportand la ministerul de finante o cifra de afaceri de 3,6 mil. lei si un profit de sub 500.000 lei. In perioada 2009-2011, compania a avut anual un profit de peste 1 mil. lei, cu mici diferente in plus sau in minus de la an la an.

Cum a reusit compania de familie, care isi fabrica pastele dupa o reteta de familie, sa creasca in aceasta perioada. In primul rand a extins gama de produse, astfel incat in 2006-2012 a lansat pastele scurte si medii, dupa ce in primii ani, producea doar paste in forma de romburi, fruzulite si taitei lati. Cresterea din anii de criza a fost determinata si de incheierea de parteneriate cu firme de distributie din Ardeal, dar si intrarea in key accounts la nivel local si regional. Cresterea gamei si a distributie a atras dupa sine in aceasta perioada si investitii in parcul auto, depozitare, iar anul trecut si productie.

Compania a inregistrat la OSIM si un brand propriu, taietei de nunta.

In anul 2012, Hutton a investit 4,7 milioane euro in construirea unei noi hale de productie si in dezvoltarea unei linii continue de productie paste lungi cu capacitate de 600 kg/ora, plus o linie de ambalare si cartonare, silozuri interioare pentru faina cu capacitate de stocare de 150 t, linie de spargere si dozare oua si alte utilaje si tehnologii specifice de ultima generatie. Aceasta noua linie dubleaza capacitatea de productie a fabricii Hutton situata in Satu Mare, introducand un nou sortiment in portofoliul companiei, pastele lungi. Fabrica Hutton mai include inca doua linii de productie, una pentru paste scurte si una pentru paste speciale (romburi, frunzulite, melcisori etc), capacitatea acestor doua utilaje fiind de 550 kg/ora.

Hutton este cel mai mare producator de paste fainoase cu capital 100% romanesc din Ardeal si se afla in top 10 producatori de paste din Romania. Hutton produce si comercializeaza paste scurte, medii si lungi, cu si fara oua, dintr-un amestec propriu de fainuri speciale. Portofoliul Hutton include 22 de forme de paste si 50 de SKU. Produsele companiei sunt prezente in 15 judete din vestul si centrul Romaniei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri