ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a raportat o pierdere de 3,7 miliarde dolari pentru anul trecut, ca urmare a unui cost de 4,3 miliarde dolari generat de reevaluarea operatiunilor de otel din Europa, scrie Mediafax. Compania se asteapta in 2013 la o imbunatatire a cererii si a rezultatelor.
De asemenea, rezultatul a fost influentat si de costuri de 1,3 miliarde de dolari rezultate din inchiderea temporara sau definitiva a unor facilitati de productie, potirivt CNBC. Grupul a obtinut in 2011 profit de 2,26 miliarde de dolari.

Vanzarile au coborat anul trecut cu 10%, la 84,2 miliarde de dolari.

Consumul de otel la nivel global, un indicator al situatiei economice, va creste cu 3% in acest an, dupa un avans de 2% anul trecut, sustinuta pietele din China si Brazilia, in timp ce Europa va avea un declin mai redus, estimeaza ArcelorMittal.

Industria mondiala a otelului, cu o valoare de 500 de miliarde de dolari, a incetinit puternic in 2012, intrucat o temperare a cresterii in China a agravat impactul cererii slabe din Europa lovita de criza. ArcelorMittal nu are operatiuni in China, dar este afectat de trendurile din tara cu cea mai mare productie si cel mai mare consum de otel.

Economia Chinei a inregistrat anul trecut cel mai lent avans din ultimii 13 ani, insa accelerarea cheltuielilor pentru infrastructura si a schimburilor comerciale la sfarsitul anului trecut prezinta perspectiva unui avans al PIB mai rapid.

ArcelorMittal se asteapta ca propriile livrari de otel sa urce cu 2-3% in acest an, urmand ca marjele pe tona sa se imbunatateasca usor sustinute de un program de reducere a costurilor.

Pentru trimestrul al patrulea, producatorul de otel a raportat o pierdere de 4 miliarde de dolari, fata de un rezultat negativ de 1 miliard de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare s-a situat la 1,32 miliarde de dolari, fata de 1,71 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului anterior. Analistii consultati de Bloomberg anticipau un castig de 1,25 miliarde de dolari.

Datoria neta a grupului a scazut cu 1,4 miliarde de dolari, la 21,8 miliarde de dolari la sfarsitul trimestrului al patrulea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri