Compania Gabriel Resources LTD a cheltuit 6,8 milioane dolari pentru cele doua proiecte de dezvoltare de la Rosia Montana si Bucium, in primul trimestru al anului 2006, pierderile nete cifrandu-se la 1,8 milioane dolari, sau 0,01 dolari/actiune, se arata intr-un comunicat al companiei remis Rompres.

Cheltuielile lunare pentru primul trimestru au atins in medie 2,9 milioane dolari, respectiv 8,6 milioane dolari in total. Capitalul de exploatare la data de 31 martie a atins 44,3 milioane dolari, bugetul de baza pentru 2006 totalizand 30 milioane dolari, excluzand cheltuielile incluse in costurile de capital estimate pentru proiectul nostru de 638 milioane dolari.

"Primul trimestru marcheaza un punct de cotitura in evolutia proiectului, odata cu finalizarea raportului nostru de Evaluare a Impactului asupra Mediului (EIM). Vom prezenta Guvernului Romaniei planurile pentru un proiect minier care corespunde sau chiar depaseste toate standardele impuse de Romania si Uniunea Europeana si care poate servi ca model de exploatare miniera responsabila pentru Romania si Europa," a declarat Alan R. Hill, presedinte si CEO Gabriel Resources.

Compania se afla in prezent la jumatatea procesului de achizitionare a drepturilor de suprafata sub amprenta proiectului, insa un volum considerabil de lucru ramane de realizat. Procesul implica aproape 1.000 gospodarii, din care s-au achizitionat, prin cumparare sau exprimare de optiuni, mai mult de jumatate din casele si proprietatile conexe.

Noul program de optiuni a demarat in ianuarie. in luna aprilie 2006, peste 90 de proprietari au semnat acorduri de optiuni. In prezent, compania detine in proprietate sau are optiunea de a achizitiona 52 la suta din proprietatile aflate in zona afectata.

Programul de optiuni va costa aproximativ 1 milion dolari in cursul primelor noua luni din 2006, permitand Companiei sa achizitioneze proprietati locale in valoare de aproximativ 33 milioane dolari in regiunea proiectului.

La 31 martie 2006, compania detinea 44,3 dolari in capital de exploatare. Cheltuielile au fost de aproximativ 8,6 milioane dolari in acest trimestru sau 2,9 milioane pe luna, excluzand ajustarile de capital de exploatare.

Aceasta rata este mai ridicata decat in primul trimestru al lui 2005, cand s-au cheltuit in medie 5,2 milioane dolari pe trimestru sau 1,7 dolari pe luna, in mare parte datorita activitatii corporative sporite generate de progresul proiectului, costurile mai ridicate legate de comunicare, finalizarii design-ului proiectului si realizarii EIM. Se estimeaza ca rata cheltuielilor va descreste pana la aproximativ 2,5 milioane dolari pe luna, in urmatoarele doua trimestre, o data cu inaintarea EIM.

Costul de constructie a proiectului este estimat la 638 milioane dolari, pe baza unui studiu definitiv de fezabilitate, actualizat la inceputul lui 2006. Costurile totale in numerar estimate pentru productia de aur in primii cinci ani se estimeaza ca se vor ridica la 181 dolari/uncie si in medie 237 dolari/uncie pe durata de viata a proiectului.

Compania a inregistrat costuri generate in Romania referitoare la cele doua proiecte de dezvoltare, Rosia Montana si Bucium, in proprietati miniere. S-au investit 6,8 milioane dolari in aceste doua proiecte ale noastre, in primul trimestru al lui 2006, fata de 4,1 milioane dolari in aceeasi perioada, in 2005.

Pentru trimestrul care s-a incheiat pe 31 martie 2006, cheltuielile au crescut in toate zonele majore ale proiectelor. Activitatile de dezvoltare comunitara au crescut la 0,8 milioane dolari in 2006, fata de 0,7 milioane dolari in primul trimestru al lui 2005.

Incepand din data de 31 martie 2006, compania are un capital circulant de 44,3 milioane dolari, fata de 52,9 milioane dolari la data de 31 decembrie 2005. Modificarea neta in capitalul circulant de exploatare non-cash a crescut pentru trimestrul care s-a incheiat pe data de 31 martie 2006, reflectand cheltuieli pre-platite mai ridicate, inclusiv plata bonus-urilor noastre anuale de asigurari, a comisioanelor de licenta si a furnizorilor.

In primul trimestru al lui 2006, filiala romana RMGC a platit 7.200 dolari (in 2005 - 10.700 dolari) unei companii detinute in proprietate de Minvest, actionar minoritar al RMGC, pentru costuri de energie referitoare la laboratorul de prelevare de probe al RMGC din Romania.

Obiectivele principale pentru 2006 includ: finalizarea si inaintarea raportului EIM catre Guvernul Romaniei, obtinerea tuturor certificatelor de descarcare arheologica necesare pentru construirea minei, in paralel cu aprobarea EIM, inscrierea majoritatii locuitorilor satului in programul de acord de pre-vanzare, inainte de aprobarea EIM, imbunatatirea permanenta a comunicarii cu toate partile interesate, finalizarea finantarii proiectului inainte de aprobarea EIM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri