Ministrul Agriculturii si celelalte autoritati cu atributii in domeniu vor solicita in numele Romaniei ca firmele vinovate de scandalul carnii de cal, "din Franta, Luxemburg sau alta parte", sa raspunda direct, deoarece Romania nu trebuie tratata ca "suspectul de serviciu", a afirmat premierul Ponta.
El a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Agriculturii, alaturi de ministrul de resort, Daniel Constantin, si comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, ca din toate verificarile efectuate de catre autoritatile de la Bucuresti rezulta ca nu exista niciun fel de incalcare a regulilor europene de catre firme din Romania sau pe teritoriul Romaniei, relateaza Mediafax.

Romania va fi decredibilizata pentru "multi ani" daca se vor constata "nereguli la expeditor", a declarat, duminica, presedintele Traian Basescu, comentand problema importurilor de carne de cal posibil din Romania in Marea Britanie.

"E o mare problema. Vreau sa stiti ca de se va constata ca au existat nereguli la expeditor, deci in Romania, Romania va fi decredibilizata pentru multi ani. Vreau sa cred, sper, ca nu se va intampla acest lucru. Vad ca institutiile statului s-au pus in miscare in acest caz. Sper sa nu fie de la noi o etichetare falsa.

Chiar daca nu discutam de un produs toxic, carnea de cal este la fel de comestibila ca si cea de vita, dar o etichetare falsa pentru obtinerea unui castig ilegal va decredibiliza Romania pentru o lunga perioada de timp si riscurile sa avem restrictii la export sunt foarte mari", a declarat presedintele Basescu.

Guvernul francez va organiza luni seara o reuniune de criza cu specialistii din industria carnii, a anuntat duminica anturajul ministrului pentru Consum, in timp ce scandalul carnii de cal utilizate in preparate congelate ia amploare, relateaza AFP.

Este vorba despre "elucidarea trasabilitatii carnii si de a se asigura de retragerea tuturor marfurilor litigioase" impreuna cu "reprezentantii producatorilor, procesatorilor, marii distributii si industriei alimentare", a precizat pentru AFP ministrul pentru Afaceri Agroalimentare, Guillaume Garot.

Guvernul britanic a exclus duminica posibilitatea de a impune un moratoriu asupra carnii importate din UE, asa cum a cerut o deputata a Partidului Conservator, aflat la putere, avand in vedere amploarea scandalului privind carnea de cal descoperita in produse ce ar fi trebuit sa contina vita, conform AFP.

Cantitati importante de carne de cal - pana la 100 la suta - au fost descoperite in Marea Britanie in carne pentru friptura, apoi in lasagna si spaghete bolognese care ar fi trebuit sa contina vita. Carnea pentru friptura a fost furnizata de companii britanice si irlandeze, iar lasagna si spaghetele bolognese de compania franceza Comigel. Aceasta din urma s-a aprovizionat de la compania franceza Spanghero, care afirma ca a cumparat carne din Romania. Dar asociatiile profesionale romanesti din domeniul alimentar au respins duminica aceste acuzatii, afirmand ca originea problemei nu este in Romania, a relatat AFP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri