Operatorul de servicii medicale private MedLife va extinde, in acest an, reteaua de clinici in majoritatea oraselor mari din Romania, investitia medie intr-o unitate fiind de 500.000 de euro, a declarat presedintele companiei, Mihai Marcu.
"Avem o decizie a CA (Consiliu de Administratie - n.r) sa ne dezvoltam agresiv in acest an in majoritatea oraselor din tara. (...) Vom incepe extinderea cat mai curand", a spus Mihai Marcu (foto) intr-o conferinta de presa.

El nu a prezentat detalii despre orasele vizate sau bugetul de investitii, precizand insa ca investitia medie intr-o clinica MedLife este de 500.000 de euro.

Presedintele MedLife a aratat, potrivit Mediafax, ca planurile de extindere vor avea un impact important asupra cifrei de afaceri din acest an, dar a evitat sa avanseze o estimare. Anul trecut compania a avut afaceri de 59 milioane euro.

In ceea ce priveste o posibila masura de sistare a fondurilor pe care spitalele private le primesc de la stat, Marcu a explicat ca orientarea MedLife a fost dintotdeauna catre privat, iar compania nu va fi afectata, dar daca vor fi incheiate noi contracte intre stat si unitatile private acestea trebuie sa fie echitabile si transparente.

"Contractele trebuie sa fie la vedere, echitabile si transparente. Nu vrem sa ajungem pe locul trei pentru ca s-a semnat un contract la miezul noptii. Suntem dispusi sa ne mutam investitiile in strainatate. Strategia noastra este catre privat", a aratat Marcu.

Potrivit acestuia, piata totala de servicii medicale (private si de stat) se ridica la 5,5 miliarde euro. Din aceasta suma, 500 milioane euro reprezinta piata de servicii private, iar jumatate din fonduri sunt plati ale statului catre privati.

"Piata de servicii medicale private este de 500 milioane euro, din care jumatate sunt plati ale populatiei, iar jumatate sunt plati efectuate de stat catre privati. Abonamentele reprezinta 30 milioane euro, iar asigurarile de sanatate 20 de milioane de euro", a aratat Marcu.

MedLife este cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, activeaza pe piata inca din 1996 si acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare si farmacii.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in noua hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, opt laboratoare proprii de analize, sase spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie, trei maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, noua centre de excelenta cu specializare unica, sase farmacii proprii PharmaLife Med si prin colaborari cu 135 clinici medicale la nivel national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri