Grupul Astaldi si-a exprimat interesul pentru constructia unui nou stadion in Suceava, in parteneriat public-privat cu Consiliul Local, care ar putea oferi doua hectare de teren in zona actualului stadion, spune primarul Ion Lungu, precizand ca investitia pentru stadion este de 15 milioane de euro.
Primarul a spus ca a fost contactat de reprezentantii grupului Astaldi, care si-au exprimat interesul pentru constructia unui stadion nou in municipiul Suceava, in parteneriat public-privat, iar in perioada urmatoare va fi lansata o dezbatere in Consiliul Local si stabilite conditiile pentru o asemenea colaborare, relateaza Mediafax.

Lungu a aratat ca municipalitatea nu are fonduri pentru constructia unui nou stadion de care orasul are nevoie, iar in cadrul unui parteneriat public-privat investitorul va primi terenul de aproximativ doua hectare, unde este in prezent stadionul municipiului, in apropierea Primariei, pentru un proiect imobiliar.

"Discutia este despre cum se poate amortiza investitia. Noi putem sa le punem la dispozitie terenul actualului stadion", a spus primarul.
El a aratat ca investitia pentru stadion este de minimum 15 de milioane de euro.

Actualul stadion, situat in apropierea sediului Primariei, nu dispune de autorizatie de functionare, iar impreuna cu constructiile aferene se intinde pe o suprafata de aproape doua hectare.

Municipiul Suceava a preluat, in 2010, o suprafata de 12 hectare de teren de la Statiunea de cercetari agricole, la intrarea in oras dinspre Falticeni, pentru constructia unui complex sportiv.

Primarul Sucevei a prezentat in ianuarie 2011 proiectul noului complex sportiv unde urmeaza sa se construiasca o sala polivalenta cu o capacitate de 5.000 de locuri, un stadion cu capacitate de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, dar si terenuri de sport in aer liber.

Compania italiana Astaldi a fost implicata in multe proiecte importante din Romania, precum constructia unor tronsoane de autostrada, a Arenei Nationale si a Pasajului Basarab, ambele in Bucuresti, urmand sa conduca, totodata, consortiul care va realiza magistrala de metrou Raul Doamnei-Hasdeu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri