Un comerciant olandez de carne, Draap Trading Ltd, este considerat suspectul-cheie in cadrul scandalului carnii de cal, in urma unor informatii de presa potrivit carora a fost condamnat anul trecut pentru etichetarea carnii de cal drept carne de vita, relateaza The Guardian in pagina electronica.
Directorul Draap Trading Ltd, Jan Fasen, a confirmat pentru The Guardian ca a cumparat un lot de carne de cal de la doua abatoare romanesti si l-a vandut unor procesatori francezi, insistand ca a etichetat in mod clar carnea ca fiind carne de cal, scrie Mediafax.

Insa postul olandez de radio NOS a relatat miercuri ca Fasen a fost condamnat in ianuarie 2012 pentru comercializare de carne sud-americana de cal ca vita olandeza sacrificata pentru halal si falsificare de documente. Draap Trading Ltd este o companie inregistrata in Cipru, cu sediul central la Antwerpen (Belgia) si detinuta de un offshore din British Virgin Islands, potrivit The Guardian, care adauga ca, citit invers, numele firmei inseamna "cal" in olandeza.

Potrivit publicatiei britanice, comerciantul olandez pare sa se afle, in pofida dezmintirilor sale, in centrul investigatiilor care urmaresc sa stabileasca modul in care a carnea de cal a ajuns in lantul alimentar european. In ianuarie 2012, el a fost condamnat la un an de inchisoare, scrie The Guardian citand NOS, care adauga ca alt comercinat olandez de carne, cu sediul in orasul Oosterhoutse, a fost condamnat, de asemenea, la munca in folosul comunitatii.

Draap Trading Ltd a livrat carne companiei franceze Spanghero, care a aprovizionat, la randul ei, alta companie franceza, Comigel. Lasagna Findus in care s-a gasit carne de cal, in M.Britanie, provine de la instalatia Comigel din Luxemburg. Spanghero a insistat ca pachetele de carne livrate de instalatia sa de la Castelnaudary, in sudul Frantei, au sosit etichetate "vita - origine UE" si ca "nu a tratat sau facut altceva carnii" respective.

Produse congelate au fost retrase, intre timp, din supermarketuri in Olanda, Belgia si Franta, de teama unei etichetari incorecte mult mai raspandite decat cea descoperita la Findus in M.Britanie. Romanii au protestat ferm si si-au clamat nvinovatia fata de acuzatiile potrivit carora au furnizat carne de cal drept carne vita.

Fasen, care a cumparat carne romaneasca de cal si a depozitat-o la Breda, in Olanda, inainte sa o vanda Spanghero, a anuntat ca va preda toate informatiile autoritatilor cipriote, care le vor transmite ulterior francezilor.

Inspectori olandezi in domeniul alimentar au efectuat o vizita la depozitul din Breda miercuri, mai precizeaza The Guardian.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri