Trei carcase de cal de la abatoare britanice, cu urme de fenilbutazona, un analgezic potential nociv pentru sanatatea umana, au fost trimise in Franta, a declarat, joi, ministrul Agriculturii din Marea Britanie, David Heath, citat de AFP si preluat de Mediafax.
Ministrul a declarat ca urme ale aceastei substante au fost depistate in opt carcase testate in Marea Britanie, iar trei dintre acestea au intrat in lantul alimentar din Franta. Totusi, acest analgezic nu a fost depistat in produsele marcii Findus, testate in Marea Britanie, a adaugat ministrul.

In afara de efectuarea a 2.500 de teste ADN pe teritoriul intregii Europe asupra unor produse din carne de vita, UE cere statelor membre sa procedeze la aproximativ 4.000 de controale vizand detectarea eventualei prezente a fenilbutazonei, un antiinflamator pentru cai, care ar face carnea improprie pentru consum.

Scandalul a izbucnit odata cu descoperirea saptamana trecuta, in Marea Britanie, de lasagna marca Findus ce continea carne de cal si era etichetata ca fiind carne de vita. Aceasta lasagna a fost produsa de catre subcontractorul francez Comigel.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri