Producatorul de medicamente Zentiva Romania (SCD) a raportat pentru anul trecut un profit net de 30,36 milioane lei (6,8 milioane euro), cu 10,3% mai redus fata de castigul din anul precedent, si afaceri in crestere cu 5,3%, la 248 milioane de lei (55,6 milioane euro).
In 2011, compania a inregistrat afaceri de 235,6 milioane lei si un profit de 33,85 milioane lei.

Veniturile totale ale Zentiva au crescut anul trecut cu 2,8%, de la 260,6 milioane lei la 267,9 milioane lei, in timp ce cheltuielile au avansat cu 5,7%, la 228,9 milioane lei, scrie Mediafax.

Potrivit celor mai recente raportari, producatorul farmaceutic francez Sanofi-Aventis detine direct si indirect 74,9% din actiunile Zentiva.

In Romania functioneaza doua entitati juridice distincte, Sanofi-Aventis Romania si Zentiva, ambele parte ale grupului Sanofi-Aventis.

Sanofi Romania (inclusiv Zentiva si Sanofi-Pasteur) a fost anul trecut liderul pietei farmaceutice, cu o cota de piata de 8,4%, la vanzari de 978,3 milioane lei , potrivit datelor Cegedim.

Titlurile Zentiva au incheiat sedinta de vineri la un pret de 0,853 lei/titlu. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 355,6 milioane lei (80,7 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri