Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati si-a asigurat consumul de electricitate pentru perioada martie 2013 - septembrie 2014, cumparand de la compania de stat Nuclearelectrica energie in valoare de 337,1 milioane de lei (76,8 milioane euro), scrie Mediafax.
ArcelorMittal Galati a cumparat o cantitate de 1,86 TWh printr-o tranzactie derulata pe piata de energie OPCOM. Combinatul, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din Romania, va plati 181 lei pe MWh.

De la inceputul lunii februarie, preturile la care s-a tranzactionat electricitatea pe OPCOM au fost cuprinse intre 170 lei si 260 lei pe MWh.

ArcelorMittal Galati face parte din grupul ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

Incepand de anul trecut, combinatul a avut dificultati in cumpararea electricitatii pe OPCOM, intrucat solicita cantitati mari de energie dar oferea preturi mici comparativ cu cele paracticate pe bursa de energie.

ArcelorMittal Galati este investigata de Comisia Europeana pentru doua contracte de achizitie a energiei incheiate pe OPCOM cu Hidroelectrica in 2009 si 2010. In iulie 2012 CE a anuntat ca a ajuns la concluzia preliminara ca acele doua acorduri reprezinta ajutor de stat ilegal.

Hidroelectrica a acceptat, in 2009 si 2010, preturile propuse de ArcelorMittal Galati, pe OPCOM, desi existau oferte concurente la preturi similare sau mai ridicate.

Nuclearelectrica si Hidroelectrica sunt detinute de stat, prin Ministerul Economiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri