Aceasta confiscare a fost efectuata "in urma unei notificari a Sistemului comunitar de alerta rapida pentru alimentatie (RASFF), care a evocat o suspiciune de risc pentru sanatatea publica", a declarat Autoritatea pentru siguranta alimentara si economica (ASAE) intr-un comunicat.

Agentia sanitara portugheza a efectuat aproximativ 50 de analize care au dezvaluit "nereguli de etichetare, dar fara risc pentru sanatatea publica", ceea ce a determinat confiscarea a 40.691 de kilograme de produse pe baza de carne dintr-o firma de procesare, precum si 5.666 de pachete continand produse semipreparate puse in vanzare en detail.

Au fost deschise trei proceduri pentru frauda economica si au fost intocmite mai multe procese verbale pentru nereguli de etichetare, a adaugat ASAE, precizand ca sunt in curs alte 50 de analize suplimentare.

Scandalul carnii de cal prezentate ca fiind de vita, care afecteaza mai multe tari europene, a implicat pentru prima data Portugalia miercuri.