Fabryo Corporation si Atlas Paints – producatorul de materiale si finisaje pentru constructii desprins din compania Atlas Corporation - au finalizat fuziunea anuntata la finalul anului trecut, dupa ce au primit si avizul din partea Consiliului Concurentei.
In urma tranzactiei, grupul de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints, se afla in plin proces de implementare a planului de integrare. In 2013, grupul va continua sa activeze in piata prin cele doua entitati legale.

„Prin intrarea celor doua companii in acelasi grup ne-am intarit pozitia pe piata de lacuri si vopsele decorative din Romania si am construit un portofoliu complex de produse si branduri complementare”, a declarat Dragos Militaru, director general executiv Grup Fabryo Corporation-Atlas Paints.

Atlas Corporation a trecut la finalul anului trecut printr-un proces de divizare a operatiunilor, in urma caruia divizia de materiale de constructii s-a constituit intr-o companie separata, denumita Atlas Paints.

Urmare a finalizarii tranzactiei, Fabryo Corporation si Atlas Paints au devenit parte a aceluiasi grup, ai carui actionari principali sunt compania de investitii suedeza Oresa Ventures si Chroma Holdings, societate detinuta de catre omul de afaceri grec John Sitinas.

„In 2012, cifra de afaceri consolidata a grupului de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints a crescut pe segmentul de acoperiri decorative (lacuri, vopsele, tencuieli) fata de anul precedent,”, a declarat Dragos Militaru.

Cifra de afaceri a grupului de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints s-a ridicat in 2012 la peste 39 milioane de euro.

„Pentru 2013, ne propunem sa crestem cifra de afaceri a noului grup cu peste 10%, intr-o piata inca precara”, a adaugat Militaru.

Dragos Militaru a preluat pozitia de director general executiv Fabryo Corporation la 1 august 2012, dupa ce a fost, timp de un an, chief marketing officer al companiei. In urma fuziunii cu Atlas Paints, el a fost numit la conducerea grupului, coordonand procesul de integrare a business-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri