Aproximativ 20-25% dintre cumparatorii romani au folosit, anul trecut, cel putin o data cupoane de reduceri distribuite in magazine. Mai mult, pana la finele acestui an este estimata atingerea unei rate de utilizare de 70-80%, ceea ce va aduce retailerilor venituri suplimentare, se arata intr-un studiu realizat de agentia CuponPro, informeaza Mediafax.

Studiul si-a propus sa analizeze oportunitatea pentru companiile producatoare de bunuri de larg consum de a-si promova produsele prin campanii promotionale pe baza de cupoane, derulate in magazine de tip supermarket si hipermarket.

Folosirea cupoanelor de reduceri ca instrument promotional a inceput in urma cu un an, iar de sase luni aceste cupoane sunt distribuite in magazinele partenere. "Desi femeile par mult mai atrase decat barbatii de promotiile bazate pe cupoane din standurile magazinelor, procentele fiind de 74,8% fata de 24,4%, aceasta tendinta nu este una foarte clara, pentru ca in perioada analizata au fost monitorizate cu precadere promotii dedicate femeilor", se subliniaza in studiul CuponPro. Cu toate acestea, in studiul companiei se arata ca barbatii nu ar trebui exclusi din segmentul-tinta pentru promotii pe baza de cuponing. Atat femeile, cat si barbatii dovedesc un interes major pentru promotii, respectiv 70% in cazul supermarketurilor si 80% la hipermarketuri.

In curand, 80% din clienti vor intra in cuponing

In cazul utilizatorilor de cupoane, procentele sunt si mai mari, 80% dintre cumparatorii din supermarketuri si 90% din cei din hipermarketuri declarandu-se interesati de acest instrument.

"Profilul socio-demografic al cumparatorului generic se suprapune aproape perfect cu profilul cumparatorului utilizator de cupoane, indicatorii considerati fiind varsta, sexul, educatia, veniturile, componenta familiei, ocupatia etc. Ipotezele conform carora utilizatorii de cupoane au un anumit profil generic sunt astfel infirmate", se precizeaza in studiu.

Potrivit CuponPro, potentialul promotiilor bazate pe cupoane este reprezentat de aproape intreaga masa de cumparatori care viziteaza supermarketul si hipermarketul, esentiala fiind oferta de produse aflate in promotie.

Cercetarea are la baza un esantion de 1.960 de persoane, vizitatori de supermarket si hipermarket. Datele legate de cumparatorul generic au fost obtinute in urma chestionarii persoanelor dupa efectuarea platii la casa, cele legate de utilizarea cupoanelor promotionale fiind generate de chestionarea utilizatorilor standurilor de cupoane. CuponPro este prima agentie de cuponing din Romania, avand o retea dezvoltata in principalele orase.

Cupoanele promotionale sunt disponibile in magazinele partenere, precum si prin distributie directa catre consumatori sau prin intermediul presei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri