Siniat Romania, fosta Lafarge Arcom Gips, va incepe in iunie constructia fabricii de placi de gips-carton la Turceni, in apropierea termocentralei de la care va primi materiile prime, proiectul necesitand o investitie de 50 milioane euro, potrivit Mediafax.
Investitia este finantata in totalitate de catre grupul belgian Etex, proprietarul Siniat Romania, iar fabrica va incepe sa produca efectiv in martie 2015.

Proiectul a fost anuntat de reprezentantii Siniat in luna octombrie a anului trecut, ei declarand la vremea respectiva ca lucrarile vor incepe in martie iar investitia va totaliza cateva zeci de milioane de euro.

"In 2012, cifra de afaceri a companiei Siniat Romania a crescut cu 1,5%, ajungand la o valoare de 97,1 milioane lei. Chiar daca competitia la sistemele de gips-carton s-a amplificat in anul 2012, Siniat Romania si-a crescut cota de piata in Romania la circa 25%", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Marc-Andre Fritsche (foto).

El a adaugat ca Siniat Romania a continuat anul trecut sa-si concentreze atentia asupra pietelor de export din Balcani, acolo unde a livrat circa 35% din productia de placi de gips-carton a fabricii din Bucuresti.

Grupului Etex, producator si furnizor de materiale pentru constructii, desfasoara activitati in 44 de tari, avand circa 17.000 angajati care opereaza 121 de fabrici. Afacerile grupului s-au plasat la 2,3 miliarde euro in 2011.
Complexul Energetic Turceni a semnat in 2008 un acord cu grupul francez Lafarge privind constructia fabricii.

La finele luni 2011, Lafarge a cedat catre Etex activele diviziei de gips din Europa si America Latina, pentru 850 milioane euro, pastrand o participatie de 20% in noul parteneriat.

Siniat Romania detine in prezent doua unitati de productie, la Bucuresti (placi de gips-carton) si Aghiresu, judetul Cluj (tencuieli).

Principalii concurenti ai Siniat pe plan local sunt Saint-Gobain Rigips.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri