Intr-un interviu exclusiv acordat Wall-Street.ro, Cristian Erbasu, omul de afaceri care conduce grupul de firme Erbasu SA si presedinte in cadrul Patronatului Societatilor din Constructii, sustine ca exista bani pe piata existadar temerile managerilor, si mai ales “psihoza” legata de adancirea in criza, sunt aspecte care ii descurajeaza pe acestia sa demareze investitii mari.
Totodata, el apreciaza ca o schimbare de mentalitate a constructorilor si a angajatilor din acest domeniu ar putea aduce o schimbare in piata de profil. Iar acest lucru s-ar putea realiza daca managementul companiilor din Romania s-ar orienta inspre ceea ce este cu adevarat esential pentru mediul de afaceri.

“Ar fi utila o schimbare de mentalitate, iar psihologic macar trebuie sa incercam sa iesim din criza. Daca oamenii de afaceri reusesc sa iasa din aceasta psihoza a crizei si cei care au potential financiar pot sa si arunce banii pe piata pentru investitii ar fi extrem de util. Banii exista, dar sunt blocati din cauza temerii”, apreciza antreprenorul roman.

Ca in orice piata exista o lupta a supravietuirii, in care miscarile intelepte si deciziile corecte aduc succes in afaceri. Nu este o noutate ca lupta din piata de constructii este una foarte dura, iar acest lucru il explica administratorul grupului de firme Erbasu, sustinand ca in acest business “te poti astepta la orice”, fiind un domeniu in care sunt foarte multi oameni implicati.

Insa o revenire, cat si o revitalizare a mediului de afaceri din constructii se poate face doar daca oamenii care activeaza pe aceasta piata se vor axa pe ceea ce este cu adevarat important, lasand orgoliile si problemele juridice deoparte.

"In loc sa isi consume energia pentru buna desfasurare a activitatii companiei, managerii intra in zone juridice, financiare, lucruri care le consuma timpul si energia si nu se mai canalizeaza pe aspectele importante ale business-ului pe care il conduc”, a mai explicat Erbasu.

Cititi aici interviul exclusiv acordat wall-street.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri