Corpul de Control al Guvernului va trimite catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) un raport din care rezulta ca Hidroelectrica a fost prejudiciata de sute de milioane euro, a anuntat premierul Victor Ponta, care a apreciat ca banii au ajuns "pe la Videanu si PDL" si trebuie recuperati.

La inceputul sedintei de guvern, premierul le-a aratat ministrilor un dosar care continea mai multe documente emise de Corpul de Control al Guvernului in urma unei cercetari efectuate la Hidroelectrica.

"Administratorul special are o multime de procese, pe care, din fericire, le castiga, cu baietii destepti si cu reprezentantii baietilor destepti de la Hidroelectrica. In ultimii patru ani, nimeni nu a mai verificat nimic din ce s-a intamplat acolo. Am raportul Corpului de Control pe care sigur il vom trimite la DNA, la Curtea de Conturi, sa vedeti cum sub semnatura ministrului Videanu, a secretarului de stat Tudor Serban, Hidroelectrica si bugetul Romaniei au fost prejudiciate de sute de milioane de euro. Evident ca banii astia acum sunt pe la domnul Videanu si pe la PDL, dar trebuie recuperati si trebuie trasi la raspundere penala cei care au beneficiat de aceste sute de milioane de euro", le-a spus Ponta ministrilor, potrivit Mediafax.

Totodata, seful Guvernului si-a exprimat speranta ca Parchetul va avea timpul necesar sa analizeze probele puse la dispozitie de Corpul de Control.

"Imi exprim speranta ca - uitati cate documente si cate probe are Parchetul - la un moment dat va avea timp sa le cerceteze, pentru ca totusi noi platim ceea ce au furat altii, iar acei <<altii>>, dupa ce au stat o luna, doua, trei, mai ascunsi, si-au dat seama ca inca au protectie si incepem sa-i vedem pe la televizor dandu-ne lectii despre ce trebuie facut”, a mai spus Ponta.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrarii in insolventa fiind contractele directe.

Consiliul Concurentei (CC) si Comisia Europeana vor finaliza in a doua parte a anului investigatiile vizand contractele Hidroelectrica de vanzare directa a energiei, iar daca se constata incalcarea legii cei implicati vor fi amendati cu 2-4% din afaceri, a declarat, miercuri, presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

Contractele directe de vanzare a energiei de catre Hidroelectrica, la preturi mult sub media pietei, au fost incheiate in perioada 2001-2003, prelungite ulterior si reziliate sau renegociate anul trecut. Beneficiarii contractelor directe erau in 2010 companiile Alro Slatina, Luxten Lightining, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, Electrocarbon, ArcelorMittal Galati, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT Romania, Electrica, Salrom, CHN Petrosani si CLMB Pationar Brasov.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri