Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,6% anul trecut, la 142,3 milioane de euro, insa retailerul german de bricolaj noteaza o revenire in a doua jumatate a anului pe piata romaneasca, una dintre cele mai importante pentru grup, scrie Mediafax.
Calculate in lei, vanzarile Praktiker in Romania au inregistrat un declin de 1,8% anul trecut.

Trendul de scadere al vanzarilor diviziei internationale a Praktiker s-a temperat pe parcursul anului trecut, se arata intr-un raport al grupului german.

"Acest trend de imbunatatire a fost foarte vizibil mai ales in doua tari importante pentru Praktiker: Grecia si Romania. Dupa o scadere de peste 10% in primele noua luni, declinul vanzarilor in Grecia s-a situat sub acest nivel in trimestrul al patrulea. In Romania a fost inregistrata chiar o crestere usoara in a doua jumatate a anului, fata de perioada similara a anului anterior, cel putin in lei", se arata in raportul Praktiker.

Retailerul si-a pastrat anul trecut pozitia a doua pe piata de bricolaj din Romania, in pofida reducerii cotei de piata, ca urmare a extinderii concurentilor, se arata in raport.

Divizia internationala a Praktiker a consemnat o scadere de 9,2% a vanzarilor anul trecut, la 812 milioane de euro. Romania este a treia piata dupa valoarea vanzarilor, in urma Greciei, cu 195,2 milioane de euro, si Poloniei, cu 181,4 milioane de euro.

La nivel de grup, vanzarile au scazut cu 5,6%, la 3 miliarde de euro. Praktiker a raportat o pierdere de 189 milioane de euro, fata de un rezultat negativ de 555 milioane de euro, rezultate influentate de costuri exceptionale.

Praktiker se asteapta la finalizarea in aceasta primavara a unei investigatii a Consiliul Concurentei, care vizeaza mai multe companii, inclusiv Praktiker Romania pentru posibil comportament neconcurential.

"Potrivit unui raport al autoritatilor antitrust din Romania, daca ajung la concluzia ca Praktiker Romania ar fi fost implicata in comportament neconcurential, ar putea fi impuse amenzi, de pana la 8% din veniturile totale pe anul financiar trecut, in cazul fiecarei companii implicate si posibil si Praktiker Romania", se arta in raportul grupului german.

Consiliul Concurentei deruleaza o investigatie pe piata comercializarii de echipamente electrice si electronice, si cea a gestionarii deseurilor acestora, in care sunt implicate cateva zeci de firme din domeniu.

Investigatia a fost declansata initial in 2007 si avea ca obiect o posibila incalcare a legislatiei de concurenta de firmele membre ale Eco Tic-Asociatia de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de consum.

Investigatia a fost extinsa in 2010 si la celelalte organizatii colective din domeniul gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de bricolaj se numara Dedeman, Praktiker, Bricostore, Baumax sau Hornbach.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri