Tarom va initia in martie un program de retragere voluntara a personalului, in baza planului de management propus de CA, care prevede reducerea cu 10% a personalului companiei de transport aerian pana la finele anului, transmite agentia Mediafax.
"Incepand din aceasta luna se va implementa un program de retragere voluntara a personalului, care se va efectua conform unor masuratori si in mod controlat. Acest program se va desfasura pe toata durata anului 2013 si va fi revizuit la sfarsitul anului pentru a vedea daca este nevoie sa fie prelungit si in anul 2014. Obiectivul acestui plan este reducerea lunara a personalului astfel incat operatiunile companiei sa nu fie afectate sau intrerupte. Obiectivul este ca pana la sfarsitul anului personalul companiei sa fie redus cu 10%", se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit proiectului bugetului de venituri si cheltuieli propus pentru acest an, Tarom ar putea incheia 2013 cu 2.030 de angajati. Comparativ, bugetul din 2012 prevedea un numar de 2.196 de salariati la finele anului.

Directorul general executiv al Tarom, Christian Heinzmann, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca in opinia sa si raportat la nivelul actual al flotei, compania ar trebui sa aiba in jur de 1.500 de angajati la nivelul anului 2015, cand isi propune sa revina pe profit, conform planului de management.

Managerii Tarom anticipeaza pierderi de 143 mil. lei

Planul de management al companiei aeriene Tarom prevede inregistrarea unor pierderi de 143 milioane lei in acest an, mai mici fata de cele din bugetul de venituri si cheltuieli al companiei, propus de Ministerul Transporturilor, care indica un rezultat negativ de 186 milioane lei.

Conform unui proiect de hotarare de guvern privind bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013 postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Tarom ar urma sa inregistreze pierderi de 186 milioane lei, nivel similar cu cel bugetat pentru 2012, cand compania anticipase un rezultat negativ de 187,2 milioane lei.

Totodata, Tarom estimeaza pentru acest an venituri de 1,28 miliarde lei si cheltuieli de 1,46 miliarde lei. Compania a bugetat anul trecut venituri de 1,24 miliarde lei si cheltuieli de 1,43 miliarde lei.

"Cifrele care au fost comunicate de catre companie la diverse momente difera. Prima cifra, legata de rezultatul anului 2012, a fost comunicata prin planul de administrare, la inceputul lunii decembrie. In luna februarie, in conformitate cu obligatia pe care orice companie de stat o are, se realizeaza bugetul companiei in termen de zece zile de la aprobarea in Parlament a bugetului de stat. In momentul respectiv s-a realizat bugetul pe 2013, care a fost aprobat de catre Ministerul Transporturilor. Cifrele pe care le discutam astazi sunt din planul de management, care sunt mult mai agresive, mult mai bune, decat cifrele din bugetul companiei, care reprezinta in acest moment un maxim. Daca pe o anumita pozitie in bugetul companiei aprobat de minister identificam suma de 100 de lei, asta inseamna ca acel este un maxim", a declarat joi Ciprian Ladunca, membru in Consiliul de Administratie al companiei, raspunzand unei intrebari.

El a adaugat ca Tarom va functiona in 2013 pe baza indicatorilor din planul de management.
Potrivit datelor furnizate joi de Tarom, compania a incheiat anul trecut cu o pierdere preliminara si neauditata de 236 milioane lei. Planul de management, aprobat de CA la 11 martie, prevede pierderi de 143 milioane lei in acest an, de 18 milioane lei in 2014, urmand ca in 2015 si 2016 compania sa realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri