Franta va fi a cincea tara, dupa Spania, Italia, Belgia si Olanda, in care vor fi organizate cursuri de Limba, cultura si civilizatie romaneasca pentru elevii de origine romana dar si pentru ceilalti scolari interesati de acest program, a declarat pentru ministrul Educatiei, Remus Pricopie, conform Mediafax.
Ministrul Remus Pricopie a propus introducerea in invatamantul preuniversitar francez a cursurilor de Limba, cultura si civilizatie romaneasca la intalnirea de la Paris cu omologul sau francez, Vincent Peillon, si cu Irina Bokova, director general UNESCO.

Remus Pricopie a subliniat in cadrul intalnirii interesul Romaniei de a aprofunda si dezvolta relatiile bilaterale in domeniul educatiei.

"Ar fi o noutate pentru elevii romani din Franta, dar nu si pentru sistemul national de educatie, intrucat acest curs a fost implementat de Institutul Limbii Romane din 2007 in tari precum Spania, Italia, Belgia si Olanda. Franta ar deveni astfel a cincea tara unde elevii romani, dar nu numai, ar putea studia la scoala Limba, cultura si civilizatia romaneasca", a spus Remus Pricopie, la revenirea in tara dupa vizita la Paris.

Ministrul Educatiei a adaugat ca institutia pe care o conduce sustine predarea limbii franceze si a disciplinelor non-lingvistice in limba franceza in invatamantul romanesc.

"In Romania functioneaza astazi 30 de licee bilingve, in care studiile se finalizeaza cu bacalaureat bilingv. In universitatile romanesti isi desfasoara activitatea sapte lectori francezi. Dintre programele europene existente, cea mai mare mobilitate a studentilor romani catre Franta se inregistreaza prin programul Erasmus, respectiv 24,13 la suta dintre acestia. Distributia pe niveluri de studiu este de 51 la suta - licenta, 36 la suta - de masterat si 13 la suta - doctorat", a mai spus Pricopie.

Ministrul a apreciat si buna colaborare bilaterala in domeniul invatamantului profesional si tehnic, dar si necesitatea eficientizarii sistemelor de formare profesionala prin accesarea Fondului Social European (FSE).

Ministrul Remus Pricopie l-a invitat la Bucuresti pe omologul sau, Vincent Peillon, cu ocazia inaugurarii noii cladiri a Liceului Francez "Anna de Noailles", care va avea loc in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri