Constructii Erbasu si persoanele cu functii de conducere si executie din cadrul companiei nu au nicio calitate procesuala si nu au fost puse sub invinuire in cadrul investigatiei penale privind contractele incheiate de RADET, se arata intr-un comunicat al constructorului.
"In data de 22 martie 2013 organele judiciare au ridicat de la sediul SC Constructii Erbasu SA o serie de inscrisuri reprezentand contracte de prestari servicii, documente contabile, etc. Mentionam ca activitatea intreprinsa la sediul societatii a facut parte dintr-o activitate complexa, desfasurata la mai multe institutii si societati comerciale. Precizam faptul ca in cadrul acestei investigatii penale nici SC Constructii Erbasu SA, nici persoanele cu functii de conducere si executie din cadrul acestei societati nu au nicio calitate procesuala si nici nu au fost puse sub invinuire", se arata intr-un comunicat remis de compania de constructii, dat publicitatii de Mediafax.

Compania precizeaza ca va sprijini intreaga activitate de investigatie penala a organelor judiciare.
"Precizam ca pana la finalizarea investigatiei penale SC Constructii Erbasu SA intelege sa nu faca niciun fel de declaratii publice pentru a nu impieta astfel asupra actului de justitie", se mai arata in comunicat.

Anchetatorii au ridicat vineri 500.000 de euro, contracte, documente de plata, facturi si devize de lucrari in urma perchezitiilor facute la RADET si la alte adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au precizat ca in cazul celor 500.000 de euro exista suspiciuni ca ar fi fost primiti cu titlu de mita.

Anchetatorii au facut perchezitii la RADET si la sediile unor firme, printre care si societatea de constructii Erbasu, precum si la locuintele unor persoane, au mai spus sursele citate.

Avocatul Alexandru Avramescu a declarat ca anchetatorii au ridicat de la sediul societatii de constructii Erbasu mai multe documente privind colaborarea firmei cu RADET din 2012.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca anchetatorii au facut vineri perchezitii la RADET si la alte adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu pentru a ridica documente in cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrari de infrastructura platite dar nerealizate, nefiind inceputa urmarirea penala pe numele niciunei persoane.

Potrivit surselor citate, urmarirea penala in dosarul privind prejudicierea RADET a fost inceputa in rem, ceea ce inseamna ca la acest moment este constatata doar infractiunea, nu si autorii, astfel ca nicio persoana nu este pusa sub acuzare in acest caz.

Perchezitiile au fost dispuse pentru a fi ridicate documente in acest dosar, pana la acest moment al anchetei nefiind emis niciun mandat de aducere pe numele vreunei persoane.

Sursele citate au precizat ca niciun oficial din RADET nu a fost pus sub invinuire pana la acest moment.

Potrivit unor surse din Politie, mai multe firme ar fi in atentia anchetatorilor, printre care societatea de constructii Erbasu SA, CCEI SRL, SICOR SRL, Willo Romania si Multigama Tech.

Sursele citate au precizat ca RADET ar fi incheiat contracte cu mai multe firme pentru lucrari de intrastructura care ar fi fost platite dar nu ar fi fost executate.

Conform unui comunicat al Politiei Capitalei, perchezitiile au avut loc la 38 de adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.

"Perchezitiile sunt efectuate ca urmare a cercetarilor ce se desfasoara intr-un dosar penal in care exista indicii privind savarsirea unor infractiuni in domeniul achizitiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei institutii de interes public local", a precizat Politia Capitalei.

Perchezitiile au fost facute de politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor, coordonati de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Activitatile sunt efectuate cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri