Familia Segarceanu, fondatorii Fundatiei Scoala Little London, care detine in prezent o gradinita si o scoala, investesc trei milioane de euro in extinderea scolii, asa incat sa poata gazdui circa 400 de elevi. Investia va fi finalizata in luna septembrie.
Gradinita Little London a fost deschisa in 2003, initial sub numele de Wonderland, iar in 2007 a fost inaugurata scoala cu acelasi nume.

In prezent, campusul Little London, unde invata copii din clasele I-VII, este format dintr-o cladire care gazduieste scoala, o cladire de activitati multifunctionale, doua terenuri de sport, sala de gimnastica, biblioteca, laboratoare si ateliere.

Campusul existent va fi extins cu o cladire de 3.000 metri patrati, cu 9 clase, amfiteatru si biblioteca si laboratoare.

“Campusul Little London se afla intr-o expansiune continua. In anul 2012-2013, la Scoala Little London studiaza 164 copii in clasele pregatitoare - VII si 100 prescolari la Gradinita Little London din Bucuresti. Pentru debutul anului scolar 2012-2013, a fost finalizata cladirea de 250 mp, parte a proiectului Campusului Little London, care anul acesta gazduieste clasele de gimnaziu 5-8, iar investitia s-a ridicat la 150.000 euro. In paralel, se inalta cladirea principala de 3.000 mp a Campusului Little London care va fi finalizata pana la 1 septembrie 2013 si care presupune o investitie de 3 milioane de euro", a declarat pentru wall-street.ro Florin Segarceanu, finantatorul Campusului Little London.

Finantarea pentru extinderea este asigurata de compania A2Z Effective Management, detinuta de 98% de Florin Segarceanu, care se va ocupa de constructia noilor cladiri si de administratora acestora.

Pana in prezent au fost investite aproximativ 2,3 milioane de euro.

400 de elevi pana in 2015

Planurile familiei Segarceanu vizeaza cresterea numarului de elevi la 400 pana in 2015 de la 21 de elevi in anul 2009. In anul 2013-2014, Scoala Little London va avea prima generatie de clasa a VIII-a.

"In prezent, costurile scolii depasesc veniturile. Estimam ca in anul 2015 scoala va putea prevedea un excedent care va fi alocat noilor investitii. Ca in majoritatea scolilor particulare, veniturile provin din taxele de scolarizare platite de parinti sau sponsori pentru fiecare elev. Ne propunem sa ajungem la 400 de elevi", a declarat acesta.

De asemenea, Segarceanu isi propune sa deschida in viitor un liceu, varianta pe care fundatia inca o analizeaza.

Sistem privat versus sistem de stat

Colectivul didactic al Little London este format 65 educatori, profesori si colaboratori, si este condus de Dana Papadima.

"Invatamantul romanesc se declara de tip formativ si continua sa pompeze cunostinte prin intermediul disciplinelor curriculare, deseori in raspar cu nivelul de dezvoltare si intelegere al elevilor. Programele scolare propun niste competente pe care evaluarile nationale nu le respecta. Abordarea transdisciplinara lipseste aproape cu desavarsire. Caracterul aplicativ al informatiilor depinde doar de talentul cate unui profesor. Exista mari discrepante intre scolile din marile orase si ceea ce se intampla in invatamantul rural. Sunt cateva motive pentru care tara noastra se situeaza pe locuri codase la testarile internationale. A defila de douazeci si ceva de ani incoace cu un sir de olimpici, produsul propriei lor inteligente si a muncii unor dascali devotati este unul din exemplele de cecitate institutionala", spune Dana Papadima, director educational Scoala Little London.

In aceste conditii, Scoala Little London isi propune sa ramana o alternativa la invatamantul de stat.

"Confuzia si schimbarile dese din sistemul educational de stat nu fac decat sa ii incurajeze pe parinti sa se orienteze spre optiuni mai coerente, mai sigure si mai ancorate in modernitate", a mai spus Segarceanu.

Tarifele Little London se ridica la 6.200 euro pe an pentru clasa pregatitoare si 6.900 euro pe an pentru clasele din scoala primara si gimnaziu.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri