Gral Medical preconizeaza ca in al doilea semestru al anului va deschide oficial, in Bucuresti, primul sau spital privat, pe care il dezvolta pe o infrastructura existenta, din fonduri proprii, si nu de la zero, cum intentionase initial, scrie Mediafax.
Compania a decis transformarea, in etape, a unui centru de diagnostic in spital, desi planurile initiale vizau o investitie greenfield de 30 milioane euro, cu finantare externa. Astfel, investitia in cladirea in care este dezvoltat spitalul a debutat cu o clinica, care a fost completata ulterior cu un centru de imagistica, unul de dializa, unul de radioterapie si chimioterapie si, in acest an, cu sectia de chirurgie.

"Anul 2012 a fost anul in care am decis sa lansam investitia sectiei de chirurgie din fonduri proprii. Directia a fost data de costurile de oportunitate, pornind de la ideea ca infrastructura de ambulatoriu a spitalului se finalizase, iar singurul element care lipsea era sectia de chirurgie. Acesta este si motivul pentru care am investit peste un milion de euro in blocul operator, iar in semestrul al doilea vom opera primii pacienti. In semestrul al doilea preconizam lansarea oficiala a spitalului, cu 55 de paturi”, a declarat directorul de dezvoltare-promovare al companiei, Robert Chitan, care a precizat ca investitia nu mai este de 30 milioane euro.

El a adaugat ca numarul paturilor de spitalizare va ajunge ulterior la 100.

In 2013, Gral va mai investi aproape 1,5 milioane euro intr-o a doua sectie de radioterapie in cadrul spitalului, dotata cu echipamente oncologice de ultima generatie.

Cladirea in care este dezvoltat spitalul este situata in zona pietei Alba Iulia din Capitala, are o suprafata de circa 10.000 metri patrati si se desfasoara pe doua etaje.

Directorul de dezvoltare-promovare al Gral a mai aratat ca planurile viitoare ale companiei includ extinderea spitalului cu sapte etaje, care vor fi construite pornind de la unul dintre corpurile cladirii existente.

Tot in acest an, Gral va deschide un centru de analize medicale la Ramnicu Valcea.

"In scurt timp, vom deschide in Ramnicu Valcea, un centru nou axat pe analize medicale de laborator pentru toata regiunea. Vom putea oferi analize de anatomie patologica, in regim de urgenta, cu obtinerea unui rezultat rapid de la trei pana la cinci zile. Ne dorim sa oferim aceleasi servicii si in alte zece orase importante”, a spus Chitan.

Recent, compania a cumparat policlinica Sanostar din Sibiu, cu care colabora de mai multi ani.

"Compania nu a facut decat doua achizitii, de dimensiuni mici, in decursul celor sapte ani de activitate. In Sibiu activam de la inceput si am reusit sa dezvoltam colaborari cu multe centre medicale, printre care si aceasta clinica, care isi va pastra activitatea ca si pana acum", a explicat Chitan.

El a precizat ca Gral Medical nu are ca obiectiv pentru perioada urmatoare alte achizitii, ci dezvoltarea de proiecte noi.

Gral Medical opereaza o retea formata din noua clinici, din care cinci Oncofort, 11 laboratoare, doua centre de Imagistica Medicala si doua centre de radiologie dentara, situate in Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Focsani, Sibiu si Craiova.

In 2012, compania a oferit servicii de diagnostic si tratament oncologic pentru 2.700 de pacienti, in crestere cu 25% fata de anul anterior.

Gral Medical face parte din grupul Gral, alaturi de Medical Center Gral.

In 2012, aceste doua companii au inregistrat venituri de 75 milioane lei (circa 17 milioane de euro), in crestere cu 17% fata de anul precedent.

"In 2013 am previzionat un buget de 88 milioane lei (circa 20 milioane de euro) pornind de la cresterea incasarilor de tip retail cu 60%, datorate maturizarii centrelor existente, implementarii de servicii noi de diagnostic si tratament si generarii de venituri pe segmentul spitalizarii de lunga durata", a mai spus Chitan.

Grupul Gral este detinut de Robert si Georgeta Serban.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri