O delegatie a Smithfield Foods Inc. se afla in vizita in Romania pentru a evalua stadiul activitatilor companiei in 2006.
Delegatia, condusa de C. Larry Pope, presedinte si chief operating officer, si Richard J.M. Poulson, vicepresedinte executiv si consilier senior al presedintelui Consiliului de Administratie, va avea o serie de intalniri cu oficialitati romane din Bucuresti si Timisoara.

'Unul dintre scopurile principale ale vizitei noastre este de a intelege motivele pentru care procesul de obtinere a autorizatiilor de constructie si de mediu ale fermelor, de catre Smithfield, inainteaza atat de lent. Pentru ca Romania sa redevina un exportator important de carne de porc este esential ca fermele sa obtina autorizatiile inainte de inceperea sezonului rece', a declarat J.M. Poulson.

Investitiile realizate de Smithfield in Romania pana in prezent depasesc 250 de milioane dolari si se estimeaza ca vor atinge peste 850 de milioane dolari pana la sfarsitul anului 2010, cand compania intentioneaza sa creasca si sa sacrifice peste patru milioane de porcine pe an. in ianuarie 2006, in cadrul unei intalniri cu prim ministrul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, delegatia Smithfield a confirmat angajamentul companiei de a reinvesti in Romania suta la suta din profiturile inregistrate din operatiunile din aceasta tara in urmatorii zece ani.

In ultima luna, Consiliul de Administratie al Smithfield Foods a urmarit cu deosebita preocupare efectele inundatiilor provocate de Dunare, motiv pentru care C. Larry Pope si Richard J.M. Poulson au decis ca in timpul vizitei in Romania sa doneze 150.000 de conserve de pateu victimelor inundatiilor din judetele Dolj si Calarasi, doua dintre cele mai afectate zone ale tarii. Conservele vor fi distribuite direct taberelor de sinistrati din Rast, Negoi, Goicea, Macesu de Sus si Bechet din judetul Dolj si Manastirea, Chiselet si Spantov din judetul Calarasi.

Aceasta donatie face parte din programul de responsabilitate sociala initiat de Smithfield Romania inca din 2005, cand peste 100.000 dolari au fost alocati pentru atenuarea efectelor inundatiilor din judetul Timis, alaturi de alte fonduri care au fost utilizate pentru reconstructia caselor sinistratilor.

Smithfield Foods Inc. o companie americana cu sediul in Smithfield, Virginia, si-a inceput activitatea in 1936 si este in prezent cel mai mare producator de porcine si procesator de carne de porc din lume, inregistrand venituri anuale de 11,6 miliarde dolari si vanzari internationale de peste un miliard dolari.

Inca din 1975, Smithfield Foods a oferit investitorilor o rata compusa anuala medie de profitabilitate de 25 la suta. in plus, compania este al cincilea mare procesator de carne de vita din SUA si un actor major pe multe segmente de produse alimentare specializate cu crestere rapida.

Smithfield are peste 51.000 de angajati in SUA si in intreaga lume, inclusiv Brazilia, China, Franta, Mexic, Polonia, Romania, Spania si Regatul Unit. Investitia companiei Smithfield in Romania consta in doua unitati operationale gestionate separat - Noul Comtim, care detine fermele de productie a suinelor destinate sacrificarii si Smithfield Procesare, care va produce si comercializa produse din carne de porc de inalta calitate pentru piata interna si pentru export.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri