Actionarii celor mai importanti patru imbuteliatori ai Coca-Cola din Japonia au aprobat fuziunea operatiunilor, noua companie urmand sa se numeasca Coca-Cola East Japan Co. Calin Dragan va fi numit in functia de presedinte al grupului format si devine astfel cel mai puternic executiv roman din lume.
Coca-Cola Central Japan, Mikuni Coca-Cola Bottling, Tokyo Coca-Cola Bottling si TONE Coca-Cola Bottling au anuntat ca au primit aprobarea investitorilor in vederea fuziunii. Noua companie va genera aproximativ 47% din volumul total al vanzarilor realizat de Coca-Cola pe piata japoneza, va avea circa 7.000 de angajati, 10 unitati de productie si 150 de centre de distributie.

“Acesta este un pas important in strategia pe care ne-am construit-o, de a devebi al cincilea cel mai mare imbuteliator al Coca-Cola din lume in ceea ce priveste afacerile anuale”, a declarant Calin Dragan.

Dupa sapte ani la carma Coca-Cola HBC Romania si Republica Moldova, Calin Dragan a preluat in 2011 pozitia de corporate office and executive director of operations&business transformation in cadrul Coca-Cola West.

Dragan gestiona din aceasta functie operatiunile unei companii cu o cifra de afaceri de peste patru miliarde de dolari si 12.000 de angajati.

Calin Dragan s-a alaturat echipei Coca-Cola in urma cu 20 de ani.

Printre romanii care ocupa functii de conducere in cadrul multinationalelor se numara Liliana Solomon (director financiar regional pentru grupul Vodafone), Angela Cretu (vicepresedinte Avon pe Europa de Est si director general al operatiunilor Avon in Rusia), Liliana Caimacan (brand manager Unilever Germania), Cornelia Coman (director general ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria), Marius Persinaru (director comercial - director general pentru tehnologie si servicii, pentru Europa Centrala si de Est, Israel si Turcia (CIT) Xerox).

Cititi aici primul interviu acordat de Calin Dragan dupa numirea sa in cadrul Coca-Cola West Company Limited
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri