Producatorul german de materiale de zidarie Xella, cel mai mare jucator mondial de pe piata de BCA (beton celular autoclavizat), l-a numit pe Marius Dragne in functia de CEO al filialei din Romania.
Anterior acesta a ocupat functia de sales and marketing director in cadrul aceleasi companii. Numirea sa reflecta accentul pus de grupul german pe consolidarea activitatii din Romania, dupa investitiile greenfield de 32 milioane euro in dezvoltarea unei fabrici locale.

Marius Dragne (foto) are o experienta de peste sapte ani in piata de constructii si este cel mai tanar CEO din piata de profil (33 de ani). Managerul lucreaza in cadrul Xella Romania de patru ani, timp in care a facut parte din echipa care a implementat la nivel local cea mai mare investitie intr-o fabrica de materiale de constructii din ultimii 4 ani. Fabrica Xella de la Paulesti este cea mai moderna unitate de productie a BCA-ului, fiind practic singura fabrica edificata de la zero la nivel local in ultimele trei decenii.

“Fondul locativ din Romania este unul foarte invechit. In Bucuresti, de exemplu, jumatate din blocuri au cel putin 30 de ani. Asadar, este o nevoie reala de renovare si de realizarea unor interventii in vederea asigurarii unor parametri optimi pentru beneficiari. De asemenea avantajele BCA-ului sunt din ce in ce mai cautate de dezvoltatorii atenti la termoizolarea din faza de zidarie, la certificari si la timpul de executie”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella Romania.

Xella este cel mai mare producator mondial de BCA. In prezent, in Romania compania are un portofoliu de sisteme complete de zidarie termoizolanta. Ytong este brandul de BCA din portofoliul companiei, acesta fiind produsul cel mai cunoscut la nivel mondial. Izolarea termica reprezinta tema cea mai arzatoare de pe agenda tarilor din Uniunea Europeana, ca urmare a faptului ca la nivelul continentului cele mai mare pierderi de energie sunt generate de spatiile de locuit.

Compania a inaugurat in 2010 una dintre cel mai moderne unitati de productie BCA din Romania cu o capacitate instalata de circa 400.000 de metri cubi. Xella este cel mai important jucator global de pe piata de materiale de zidarie si unul dintre investitorii importanti de origine germana din Romania, cu venituri anuale de peste 1,2 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri