Producatorii care fac parte din Hortifruct sunt: Leoser, Berser, Leader International, Frank '93 Prod, Ostrovit, Lio Agro Com si Ilser Oltenia. Organizatia a fost infiintata in 2007.

In 2012, cele sapte companii au produs si comercializat aproximativ 36.000 de tone de legume.

"Pentru 2013 preconizam ca productia va ajunge la peste 38.000 de tone de legume, in special castraveti si tomate. Atat productia mare din acest an, cat si cererea mare de piata de produse autohtone ne face sa credem ca legumele si fructele romanesti vor avea o revenire in forta pe piata. Membrii Hortifruct au reusit in plina criza economica sa implementeze cele mai noi tehnologii de combatere biologica a daunatorilor, eliminand total insecticidele", a declarat Valeria Trica, administrator Hortifruct.

Referitor la preturi, Hortifruct precizeaza ca pana in prezent producatorii nu au anuntat scumpiri fata de anul anterior.

Citeste si:

Hortifruct cumuleaza sere incalzite pe o suprafata de 170 de hectare, 2.000 de hectare de podgorii si 500 de hectare de livezi si alte culturi de camp.

In ceea ce priveste fructele, Hortifruct livreaza pe piata autohtona si la export 10.000 de tone de caise, piersici, struguri, prune, cirese si pepeni verzi si 15.000 de tone de struguri de masa.

"Tarile unde exportam legumele si fructele Hortifruct sunt: Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia. Avem in vedere si alte piete europene. Aproximativ 35 de procente din productia pe acest an este deja contractata de parteneri externi, restul fiind destinata pietei autohtone unde avem deja contracte ferme. Un argument in favoarea produselor noastre sunt conditiile excelente de productie, tehnicile moderne, lipsa insecticidelor din sere, respectarea legislatiei europene privind folosirea de ingrasaminte si sistemele de polenizare naturala", a aratat Valeria Trica.