Compania germana Bosch anunta ca in vara acestui an va finaliza lucrarile la fabrica de componente auto din comuna clujeana Jucu si ca va angaja pana la sfarsitului anului aproximativ 325 de persoane, urmand sa organizeze, vineri, un targ de locuri de munca pentru ocuparea a circa 100 de posturi.
Potrivit unui comunicat de presa transmis luni, grupul Bosch organizeaza, vineri, un targ de joburi pentru ocuparea a aproximativ 100 de pozitii in noua sa fabrica din Cluj, fiind cautati ingineri cu diferite specializari, atat pentru productie, cat si pentru cercetare si dezvoltare, personal din domeniul economic si administrativ, persoane cu studii medii pentru activitatea de productie, dar si "tineri cu potential, pe care sa ii pregateasca pentru o viitoare cariera de management", transmite Mediafax.

"In aceasta vara, grupul Bosch va termina lucrarile de constructie pentru noua fabrica din Cluj, destinata productiei si dezvoltarii unitatilor electronice de comanda pentru industria auto. Pana la sfarsitul anului, in jur de 325 de angajati isi vor desfasura activitatea in cadrul unitatii de la Cluj. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa", se arata in documentul citat.

Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL si reprezentant al grupului Bosch in Romania, spune ca Bosch a inceput angajarile inca din luna octombrie a anului trecut, fiind recrutat, pana in prezent, personalul de specialitate, "care avea nevoie de o perioada de acomodare si scolarizare mai indelungata".

"Noii angajati au fost trimisi la training in mai multe fabrici Bosch din Europa. Acum incepem recrutarile pentru restul pozitiilor. Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important. Vom deschide atat un centru de cercetare si dezvoltare, cat si o unitate de productie pentru industria auto, pentru care stim ca vom gasi la Cluj specialisti buni", a spus Eble.

Din punct de vedere organizational, noul centru va avea o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati si va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii.

Targul de joburi al Bosch se va desfasura la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.

Consiliul Judetean Cluj a semnat, in februarie 2012, contractul cu compania Bosch privind deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Grupul Bosch a inceput in 2012 lucrarile la fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investitiile planificate urmand sa se ridice la 77 de milioane de euro.

Bosch a obtinut si un ajutor de stat din partea Ministerului Finantelor de circa 30 de milioane de euro, care consta in anumite scutiri, esalonari, taxe reduse la operatiuni de import-export.

Grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei orase. In Bucuresti, Bosch are o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare.

La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto.

Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Conform rezultatelor preliminare, in anul fiscal 2012, peste 306.000 de angajati au generat vanzari de 52,3 miliarde de euro, in domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum, energiei si echipamentelor pentru constructii.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari.

Bosch a cheltuit in 2012 peste 4,5 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inregistrat peste 4.700 de patente pe plan international.

Compania a fost infiintata in 1886, la Stuttgart, de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea "Atelier de mecanica fina si inginerie electrica".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri