Spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finante dar fara Dispeceratul Energetic sI fara OPCOM, accesul garantat in piata pentru complexurile Oltenia sI Hunedoara si mutarea sediilor Transgaz sI Romgaz La Bucuresti, scrie Jurnalul.ro. Plus proiectul de spargere a Regiei de ActivitatI Nucleare.
Acesta este "palmaresul" lui Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, in doar cateva luni de la preluarea mandatului.

Ideea spargerii Hidroelectrica a fost anuntata de Nita in luna februarie. Oficialul preciza atunci ca va fi reluat statul va relua proiectul de reorganizare a sectorului de productie de energie electrica, vizand crearea de companii puternice la nivel regional, care sa utilizeze un mix de resurse. Acesta a fost un proiect promovat de guvernele PDL sI care a ajuns intr-un punct mort dupa ce sindicalistii sI Fondul Proprietatea au castigat in instanta mai multe procese sI au blocat divizarea Hidroelectrica.

Ulterior, la presiunile FMI, statul a renuntat la idee. Intre timp s-a schimbat guvernul iar Hidroelectrica a intrat in insolventa. Iar divizarea nu poate avea loc in acest timp, cand singurul in masura sa ia hotarari cu privire la companie este administratorul judiciar Euro Insol.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri