AGA CFR a numit un nou CA, din care fac parte Sorin Mindrutescu (CEO Oracle Romania), Peter Weiss (fost sef la Bancpost si RBS Romania) si George Micu (fost director general al CFR Marfa), alaturi de Florian Raimund Kubinschi si Enache Jiru, administratori si in fostul CA.
"Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a CNCF CFR SA a respins, in unanimitate, in cadrul sedintei de astazi 15 aprilie 2013 Planul de Administrare revizuit al Consiliului de Administratie (CA) al companiei. Conform prevederilor OUG 109/2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, AGA a numit un nou Consiliu de Administratie, din lista persoanelor propuse de consultantul angajat de Ministerul Transporturilor (SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David si Baias S.C.A. si George Butunoiu Group SRL), mandatul membrilor celui precedent incetand de drept", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, scrie Mediafax.

Sorin Mindrutescu, CEO Oracle Romania, a fost ales de trei ori presedinte al American Chamber of Commerce in Romania (AmCham), iar Peter Weiss a condus Bancpost si RBS Romania. Enache Jiru este secretar de stat la Finante, iar Florian Kubinschi este vicepresedinte executiv al Nextebank. George Micu a fost numit recent si in Consiliul de Administratie al CFR Calatori.

Fosta conducere a CFR SA a transmis anterior un comunicat in care anunta ca Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de CA, ceea ce duce la incetarea mandatului administratorilor, si a acuzat factorul politic ca este "disperat" sa nu piarda controlul unei companii de stat si a finantarilor europene.

Din fostul CA mai faceau parte, in afara de Sophocleous si cei doi care au ramas, Lucian Isar (presedinte) si Danut-Leonard Sandu.

Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat Guvernul ca 12 companii "foarte puternice din Europa" sunt interesate de privatizarea CFR Marfa si a dat asigurari ca situatia de la Oltchim nu se va repeta, deoarece firma de consultanta a impus de aceasta data conditii dure de participare.

Ministrul a fost intrebat de premierul Victor Ponta, in sedinta de marti a Guvernului, cum decurge procesul de privatizare a CFR Marfa, iar acesta l-a asigurat ca procesul decurge foarte bine.

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 798,05 milioane lei (180 milioane de euro), iar castigatorul va fi stabilit la jumatatea lunii iunie.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim, situatie mentionata de premierul Ponta in discutia cu ministrul Transporturilor, a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri