Compania de training si consultanta Ascendis a cumparat 50% din actiunile companiei EuCom, cu activitate pe piata autohtona a cursurilor de limbi straine, cu peste 500.000 euro.
„Aceasta achizitie se inscrie in seria investitiilor strategice realizate de Ascendis, care isi continua diversificarea serviciilor oferite clientilor din Romania si Republica Moldova. Compania noastra devine, astfel, un centru regional complet de know-how, servicii de training si dezvoltare organizationala”, declara Marius Opris, partener in cadrul companiei.

Compania EuCom a fost fondata in anul 2004 de catre Delia Dragomir si Silviu Dragomir si are in prezent o retea de 200 de traineri filologi care livreaza cursuri pentru 31 de limbi straine, oriunde in Romania.

„Negocierile cu Ascendis au inceput in urma cu un an si jumatate. A contat foarte mult faptul ca modelul de business Ascendis se potriveste cu modelul EuCom”, explica Silviu Dragomir, managing partner EuCom.

EuCom detine un portofoliu de 50 de clienti, cei mai multi provenind din sectoarele energetic, financiar-bancar, servicii de sanatate, telecom, automotive, IT, productie si retail. In 2012, firma de cursuri de limbi straine a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru anul in curs estimeaza venituri de 750.000 de euro.

Noul actionariat va pastra brandul EuCom si isi propune dezvoltarea si instalarea pe pozitia de lider in Romania, in cel mult doi ani. Tranzactia va fi urmata, in 2013, de extinderea in Republica Moldova, piata pe care Ascendis a intrat in septembrie anul trecut, cand si-a deschis prima filiala in afara Romaniei, la Chisinau.

In urma tranzactiei, cei doi fondatori ai companiei au ramas actionari ai EuCom, iar Silviu Dragomir va continua sa conduca centrul de cursuri de limbi straine, in calitate de director general.

Compania de training si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale Ascendis a fost infiintata in 1997 si are in prezent o echipa de 40 de consultanti si un portofoliu de peste 300 de clienti. In anul 2012, Ascendis a facilitat peste 2.000 de zile de training si consultanta si a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro, potrivit datelor proprii.





Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri