Oficialii companiei Alstom si-au manifestat, joi, intr-o conferinta de presa, intentia de a participa la privatizarea societatii Electroputere Craiova, fiind interesati in special de divizia de locomotive a companiei, a declarat directorul general Alstom Transport Romania, Gabriel Stanciu.

"Noi suntem interesati de divizia de locomotive a societatii Electroputere si urmeaza sa vedem daca AVAS va lua in considerare posibilitatea privatizarii de divizii a societatii din Craiova", a declarat, citat de Rompres, oficialul Alstom.

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, s-a intalnit saptamana trecuta cu reprezentantii Electroputere Craiova pentru a discuta stadiul pregatirii privatizarii societatii. Liderii sindicali au fost informati cu privire la decizia AVAS de a vinde pachetul de actiuni detinut la societate, varianta lichidarii fiind exclusa.

Conducerea AVAS a luat legatura cu reprezentantii unor firme de top pe plan mondial, cum ar fi Bombardier, Alstom, DAB, pentru a afla care este interesul acestora pentru privatizarea societatii craiovene. Firmele contactate si-au manifestat interesul pentru privatizarea Electroputere, urmand ca fiecare companie sa prezinte un plan de afaceri.

in paralel, AVAS continua demersurile de due diligence cu firma austriaca Atech. Societatea Electroputere are 2.950 de salariati si produce, in principal, locomotive, transformatoare si motoare electrice. Electroputere se inscrie in Prioritatea 1 de privatizare a AVAS pentru anul 2006. Decizia de privatizare, in intreg sau pe centre de profit, va fi luata de conducerea AVAS dupa analiza planurilor de afaceri ale firmelor interesate de pachetul de 62,8% din actiunile Electroputere Craiova.

Euroweb vinde filialele din Ungaria si Romania

Concernul IT european Euroweb International Corp a renuntat la filialele sale Euroweb din Ungaria (Euroweb Internet Szolgaltato Rt) si Romania (Euroweb Romania), pe care le-a vandut firmei maghiare specializate in telefonie Invitel Tavkoezlesi Szolgaltato Rt (Invitel Servicii de Comunicatii), informeaza Rompres.

Suma de vanzare s-a cifrat la 30 de milioane de dolari, scazand din aceasta suma datoriile Euroweb Hungary si Euroweb Romania, care insumeaza 6 milioane de dolari si vor trebui sa fie platite bancii Commerzbank. Actionarii Euroweb si-au dat acordul pentru aceasta vanzare la data de 15 mai, se spune in comunicatul Euroweb.

Prin vanzarea celor doua filiale din Ungaria si Romania, Euroweb considera ca s-a plasat pe o pozitie buna pentru viitor, a afirmat seful Euroweb, Csaba Tor, care a anuntat simultan noi achizitii cu scopul de a intari pozitia firmei in domenii industriale promitatoare. Cu putin timp mai inainte Euroweb, a renuntat la activele sale din Republica Ceha si Slovacia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri