Dragos Paval, proprietarul retelei de bricolaj Dedeman crede ca preluarea celor 15 magazine ale concurentului din piata Bricostore, de catre englezii de la Kingfisher este o miscare fireasca pe piata din Romania, in contextul in care este inca este loc de crestere.
Contactat de wall-street.ro, omul de afaceri bacauan apreciaza ca o astfel de tranzactie era de asteptat.
“Intr-o piata in care exista prea multi jucatori , o asemenea tranzactie era asteptata . Nu va fi ultima, ma astept ca aceasta sa reprezinte un prim pas spre consolidarea pietei“, a declarat Paval.

Antreprenorul roman este de parere ca piata din Romania este atipica din multe puncte de vedere, dar spune ca este pregatit pentru a face fata unei astfel de presiuni.

“Insasi existenta unor companii locale bine situate in piata este o astfel de dovada. Noi suntem pregatiti sa mergem cu succes inainte indiferent de dimensiunea internationala a actorilor din piata. Faptul ca suntem romani si suntem familiarizati cu ce-si doresc clientii nostri va face in continuare diferenta. Avem o stategie clara si bine conceputa pentru viitor,de extindere si imbunatatire a proceselor din interiorul organizatiei .Vom fi atenti la evolutiile din piata in care activam ,vom fi atenti la pasii pe care-i fac concurentii nostri, dar mai mult mai important este ceea ce facem noi”, a raspuns Dragos Paval (foto) solicitarii wall-street.ro.

Grupul britanic de bricolaj Kingfisher a convenit plata a 75 de milioane de euro pentru cele 15 magazine Bricostore din Romania, suma mai mica decat valoarea neta a activelor, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Nivelul pretului sub valoarea neta a activelor a fost determinat in special de faptul ca dreptul absolut de proprietate se exercita pe 60% din magazinele implicate in tranzactie, a precizat sursa.

Kingfisher a anuntat ca a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine. Retailerul a precizat ca tranzactia va fi finalizata in urmatoarele doua luni si in primul an nu va influenta profitul.

Cum se schimba strategia Bricostore


Magazinele din Romania urmeaza sa fie reconfirgurate in formatul Brico Dépôt, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.

Dupa preluarea celor 15 magaizne, Kingfisher ajunge la aproximativ 1.050 de unitati in noua tari din Europa si Asia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri