Administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza a anuntat, vineri, la Sibiu, ca, imediat dupa Paste, intre 100 si 150 de angajati ai societatii din sectorul TESA vor fi disponibilizati, acestia primind intre cinci si 12 salarii compensatorii, scrie Mediafax.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica a declarat ca intre 100 si 150 de angajati ai societatii vor fi disponibilizati, imediat dupa Paste, serviciile din care provin fiind "supradimensionate", lucru pe care il considera "inadmisibil".

"Procesul de disponibilizare la Hidroelectrica va continua. Va urma un val doi de disponibilizari, dupa Pasti. Administratorul judiciar va incerca sa corecteze acele erori ale directorilor din primul val pentru ca, in continuare, pe anumite paliere si in special din zona TESA, sunt servicii supradimensionate. Si ma refer aici la financiar-contabilitate, resurse umane sau IT. In continuare, ponderea TESA in numarul de salariati este de circa 33 la suta, ceea ce, din punctul meu de vedere, este inadmisibil", a afirmat Remus Borza.

Intrebat daca personalul disponibilizat dupa Paste va fi si din alte structuri, in afara de TESA, Borza a negat.

"Am garantat locurile de munca pe zona exploatare, direct productiv", a afirmat el.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca exista niste criterii pe baza carora se fac disponibilizarile, criterii agreate de catre sindicalistii din societate.

"Ultimul venit, primul plecat. Abateri la normele de munca, gradul de incarcare pe respectivul salariat si pe serviciul din care face parte, atributiile concrete aferente fiecarui serviciu sau directie. Avem in continuare 186 de salariati la contabilitate si nu suntem o firma de audit, avem peste o suta la personal, peste 130 la IT. Este o supradimensionare cat se poate de evidenta si este, de asemenea, si o supra-remunerare a personalului TESA", a declarat Borza.

El a adaugat ca angajatii disponibilizati vor primi intre cinci si 12 salarii compensatorii.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a precizat ca vor exista si alte disponibilizari, insa data exacta a acestora nu a fost stabilita.

Borza a afirmat ca vor mai pleca circa cinci sute de oameni de la Hidroserv-uri, odata cu eficientizarea si tehnologizarea acestora, etapa care va avea loc in perioada urmatoare, dar si aproximativ trei sute de angajati de la microhidrocentrale, odata cu vanzarea acestora, proces care va debuta in vara.

Potrivit sursei citate, cinci dintre sucursalele Hidroelectrica vor fi comasate, prin aceasta actiune mai fiind disponibilizate aproximativ doua sute de persoane.

Remus Borza a participat, vineri, la Sibiu, la o intalnire cu reprezentanti ai tuturor sucursalelor Hidroelectrica din tara, tema intalnirii fiind prezentarea unui bilant al activitatii la noua luni de la intrarea in insolventa a companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri