Autoritatile judetene iau in calcul intrarea in insolventa a producatorului de incaltaminte Clujana, ca solutie pentru blocarea datoriilor acumulate de societate, care se ridica la aproape 1,4 milioane de euro, transmite corespondentul Mediafax.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, luni, la finalul sedintei CJ, ca s-a ridicat problema intrarii in insolventa a producatorului de incaltaminte Clujana, care inregistreaza "datorii istorice" de aproximativ 1,4 milioane de euro.

"Insolventa este o solutie financiara, de reorganizare, care nu schimba cu nimic raporturile de munca din interiorul fabricii, decat cele dintre datornici si creditori. Intrarea in insolventa este o masura care se face voit si care va fi propusa de Consiliul de Administratie al societatii", a afirmat Uioreanu.

Presedintele Consiliului de Administratie al SC Clujana, Daniel Mihis, a declarat, luni, corespondentului Mediafax ca societatea nu poate achita datoria din productia realizata.

"Consiliul de Administratie recomanda determinarea situatiei de insolventa daca nu este alta solutie pentru a reusi sa trecem peste datoria de 1,4 milioane de euro care, din pacate, planeaza asupra noastra. Acum patru ani, fabrica nu a avut datorii fata de terti si nici fata de bugetul consolidat, dar s-a ajuns de atunci la aceasta datorie catre bugetul consolidat, din care 40 la suta sunt reprezentate de comisioane si penalizari. Tinand cont de faptul ca este o suma considerabila, noi nu avem cum, din productia noastra, sa o platim. In cazul in care se va decide insolventa, in maxim trei luni se va lua o decizie in acest sens, datoria acumulata se va bloca, societatea se va reorganiza, iar un administrator judiciar va prelua totul. Locurile de munca nu se pierd, iar activitatea va continua", a spus Mihis.

El a afirmat ca SC Clujana poarta discutii cu mai multi investori straini pentru a executa, in continuare, comenzi in lohn.

Consiliul Judetean Cluj detine peste 93 la suta din actiunile SC Clujana SA, restul apartinand unei asociatii a angajatilor si SIF Oltenia.
SC Clujana SA are peste 360 de angajati.


Sursa foto: clujana.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri